Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Varallisuusakatemia

  Kaikilla on mahdollisuus vaurastua. Kuitenkaan kaikki eivät vaurastu. Mistä kenkä puristaa?

  Oman talouden hoidossa ja varallisuuden kasvattamisessa tarvitsemme rahataitoja. Kukaan ei synny rahataitojen kanssa, joten ne opitaan elämän aikana. Mitä paremmat rahataidot, sitä tasapainoisempaa elämämme on. Rahataitojen avulla pystymme ansaitsemaan paremmin, säästämään ja vaikuttamaan taloudelliseen turvaamme.

  Varallisuusvalmentajat® opettavat rahataitoja, sparraavat oman talouden kysymyksissä ja tekevät suunnitelmia, joilla taloudelliseen tavoitteisiin päästään. Valmennuksia on yksityishenkilöille ja yrityksille.

  Varallisuusakatemia kouluttaa Varallisuusvalmentajia®. Asiakkaitamme eli yksityishenkilöitä, yrittäjiä ja yritysten henkilöstöä valmentavat vain nämä asiantuntijat.

  Meille on tärkeintä, että asiakkaamme näkevät heille sydäntä lähellä olevien, jopa mahdottomalta tuntuvien asioiden toteutuvan elämässään. Me teemme kaikkemme, että ne toteutuvat.

  Varallisuusakatemia ei ole sijoituspalveluja tarjoava yritys. Emme anna sijoitusneuvontaa emmekä myy sijoitustuotteita. Huomioithan, että sijoitusneuvonta on lailla säädeltyä toimintaa, jota valvoo Finanssivalvonta. Sijoitusneuvonnassa työskenteleville on kaksi tutkintoa – sijoituspalvelututkinto APV1 ja sijoitusneuvojan tutkinto APV2. Lue mitä eroa on varallisuusvalmennuksella ja sijoitusneuvonnalle blogistamme.

   

  Valmentajat

  Terhi Majasalmi

  Terhi Majasalmi

  Perustaja, Varallisuusvalmentaja (2008), Päävalmentaja
  KTM, LKV
  040 847 9393
  terhi@varallisuusakatemia.fi

  Olen työläisperheen lapsi. Opin kotoa säästämisen taidon ja ajatuksen, että minulla on aina varaa tärkeimpiin asioihin. Minun piti vain itse tietää, mikä minulle on tärkeintä ja minkä eteen olen valmis ponnistelemaan. Sain nuorena viikkorahaa. Halusin ansaita enemmän, joten sovin vanhempieni kanssa, että jokaisella työllä oli arvo ja mitä enemmän tein, sitä enemmän myös ansaitsin. Sain viikkorahani nousemaan 10 markasta parhaimmillaan 14 markkaan viikossa. Isoin asia, johon säästin nuoruudessa, oli polkupyörä.

  Onnelliset lapsuusvuodet jäivät taakse, kun 1990-luvun puolivälissä isäni jäi työttömäksi. Hän oli poissa työelämästä yli viisi vuotta. Tuolloin kävi hyvin selväksi, ettei hyvinvointivaltio kustanna elintasoa, mihin olemme tottuneet. Aloin pohtia, kuinka minun tulisi hoitaa omaa talouttani, jotta selviäisin mahdollisimman hyvin oman talouden myrskyissä ja toisaalta, kuinka luon omasta työstä riippumattomia tuloja. Olin tuolloin 17-vuotias.

  Oma vaurastuminen alkoi, kun talletin ensimmäiset 1000 markkaa maaliskuun lopussa 1998 ASP-tilille. Pääsin opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun syksyllä 1998 ja koko opiskeluajan kerrytin rahaa ASP-tilille. Opiskeluaikoina tein ensimmäiset sijoitukset Baswaren osakkeisiin.

  Poikaystäväni äiti kuoli 1999 syöpään. Kun sairaus todettiin, oli syöpä ehtinyt jo levitä niin, että julkinen terveydenhoito ei suostunut häntä hoitamaan. Kaikki mahdollisuudet kartoitettiin yksityisellä puolella. Taistelu hävittiin ja jäljelle jäi hurja määrä velkaa. Ymmärsin, että vakuutukset tulee olla kunnossa, sillä jos silloin ei hoidettu, miten tulevaisuudessakaan voitaisiin.

  Valmistuin keväällä 2002 Helsingin kauppakorkeakoulusta 2002 laajasti rahoitusta lukeneena. Rahani olivat todella lopussa, mutta töitä oli todella vähän tarjolla. Lähdin myymään sijoitustuotteita, koska työttömyys ei tullut kysymykseenkään. Myyntityö oli hyvä koulu, vaikka koulussa mietin, että kauppakorkeakoulusta valmistunut ei myyjäksi ala.

  Sijoitin ensin rahastoihin, osakkeisiin, kultaan ja kun löysin sijoitusasunnot, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Tajusin, että lähtökohdistani huolimatta, voin hankkia merkittävän omaisuuden.

  Sijoitustuotteiden myynnin myötä minusta tuli myös yrittäjä, vaikka se ei ollut suoraan sanottuna edes ajatuksissani. Yli 16 yrittäjävuoden aikana olen saanut kokea yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Matkan varrelle on sattunut myös todella huonoja sijoituksia, jotka ovat hetkellisesti vieneet taaksepäin. Todella kalliita oppikokemuksia, mutta opit ovat kyllä menneet perille. Näistä kaikista vuosista olen kuitenkin pystynyt ammentamaan varallisuusvalmentajan työssäni ja ne ovat suoraan hyödyttäneet asiakkaitani.

  Vuosien varrella olen saanut tehdä ja toteuttaa mielenkiintoisia asioita rahan ja varallisuuden ympärillä, joita en edes osannut haaveilla nuoruusvuosina. Esikoisteokseni Totuus taloudestasi ilmestyi 2012, Koululaisen rahakirja 2016 (kuvittajana Camilla Tuominen) ja Rikastamo yhdessä Unna Lehtipuun kanssa 2018. Vuonna 2012 ensi-iltansa sai tv-ohjelma Kirsi ja himoshoppaajat, jossa esiinnyin asiantuntijana. Olen nähnyt huikean kasvun perustamassani Vauras Nainen Facebook-ryhmässä, jossa oli toukokuussa 2017 jäseniä 2 500. Maaliskuussa 2019 ryhmässä rikottiin 50 000 jäsenen rajapyykki.

  Olen ollut mukana kehittämässä asuntosijoittamiseen ostotoimeksiantopalvelua sekä perustanut kiinteistövarainhoitoyhtiön, jonka hallinnoi kiinteistöjä Yhdysvalloissa. Olen kirjoittanut satoja kolumneja ja blogeja, käynyt pitämässä asiantuntijapuheenvuoroja kymmenissä sijoitusalan tapahtumissa ja seminaareissa Suomessa ja ulkomailla (Englanti, Sveitsi) ja tehnyt omaa tuottavaa sijoitustoimintaa. Ennen kaikkea olen valmentanut jo yli 10 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla satoja ihmisiä, joiden oman talouden tulokset ovat näille ihmisille merkittäviä. Kiinnostukseni asuntosijoittamiseen on vienyt minut Yhdysvaltojen markkinoille asti. Nuorena halusin nähdä maailmaa. Haaveeni matkustamisesta on toteutunut sekä liiketoimien että perheen kanssa, johon kuuluu mies ja kaksi kouluikäistä tytärtä.

  Isäni työttömyydestä on yli 20 vuotta. Asia, joka tuntui ahdistavalta, antoi kipinän rahataitojen opetteluun ja ponnistusalustan elämälläni. Se on myös koitunut moneen muun ihmisen hyödyksi. Elämä on tarjonnut monen monta oppikoulua, mutta tämä on niistä tärkein ja siitä olen kiitollinen.

  Varallisuus on merkinnyt minulle aina valinnanmahdollisuuksia, itsenäisyyttä ja unelmien toteuttamista. Raha itsessään ei ole kovin mielenkiintoista vaan se, mitä sillä voi tehdä ja saada näkyväksi maailmassa.

  Terhimajasalmi.com

  LinkedIn

  Valmennan pääkaupunkiseudulla sekä Zoomilla/puhelimitse. Voit varata valmennuksen täältä.

   Minna Nikula

   Minna Nikula

   Varallisuusvalmentaja© (2018), Päävalmentaja
   KTM
   minna.nikula@varallisuusakatemia.fi

   Hei, olen Minna, valmentaja, sijoittaja, yrittäjä ja ihanan pienen tytön äiti. Tulen vähävaraisesta perheestä, jossa totuin siihen, ettei ylimääräistä rahaa juurikaan ollut. Opiskelujen jälkeisen urakehityksen myötä tuloni kasvoivat kuitenkin yhtäkkiä huimasti, ja minusta kehittyi lyhyessä ajassa himoshoppaaja, jonka kaikki tulot kuluivat merkkilaukkuihin ja lomamatkoihin. Korkeista tuloista huolimatta olin paitsi rahaton, myös velkaantunut.

   Tuossa pohjapisteessä päädyin varallisuusvalmennukseen, joka sysäsi käyntiin mullistavan muutoksen elämässäni. Muutamassa vuodessa hankin itselleni taloudellisen puskurin ja rakensin kuusinumeroisen osakesalkun, minkä jälkeen hankin myös kymmenkunta sijoitusasuntoa puolisoni kanssa ja kasvatin sijoitussalkkuani yhteensä kuusinumeroisilla sijoituksilla muihin omaisuuslajeihin.

   Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, MB Elämäntaidon valmentaja ja MB Master Coach, minkä lisäksi olen suorittanut APV1-tutkinnon. Olen luonut kansainvälistä uraa liiketoiminnan kehityksen ja markkinoinnin parissa. Viimeisimpänä perustin ja johdin kansainvälisen kasvuyrityksen suomalaista tytäryhtiötä, joka palkittiin vuonna 2017 Kauppalehden Menestyjä-sertifikaatilla kuuluessaan suomalaisten yritysten nopeimmin kasvavaan 1%:n parhaimmistoon. Lisäksi aloin kasvattaa omaa sivutoimista yritystäni valmentajana. Kun saavutin omassa yrityksessäni sivutoimisesti 100 000 euron vuosittaisen liikevaihdon, siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi intohimotyöni valmentamisen pariin vuonna 2020.

   Intohimoni on auttaa kunnianhimoisia naisia ja pienyrittäjiä kehittämään ajatteluaan ja ottamaan käyttöön toimivia strategioita, jolla he voivat kasvattaa tulojaan, hallita rahojaan ja sijoittaa saavuttaakseen taloudellisen turvan ja riippumattomuuden.

   Olen itse valmentautunut viime vuosina kymmenien tuhansien eurojen ja satojen tuntien edestä. En olisi saavuttanut elämässäni yhtä merkittäviä tuloksia ilman valmennuksia, ja nyt haluan auttaa myös muita vaurastumaan ja pääsemään taloudellisiin tavoitteisiinsa. Tiedän, että ihan jokaisella on huikea potentiaali vaurastua oikeanlaisella ajattelulla ja strategioilla! Jos et tiedä miten päästä tavoitteisiisi, etenet liian hitaasti tai olet jumissa, valmentajan avulla voit päästä tuloksiin paljon nopeammin.

   Valmennan pääkaupunkiseudulla sekä Zoomilla/puhelimitse. Voit varata valmennuksen täältä.

    Heli Bergström

    Heli Bergström

    Varallisuusvalmentaja© (2021)
    TkT, KM, MBA, CEC
    heli.bergstrom@varallisuusakatemia.fi

    Olen monessa liemessä keitetty ammattilainen, joka on jatkuvasti laajentanut osaamistaan uusille alueille. Jano itseni kehittämiseen ei ole sammunut vieläkään. Olen aloittanut työurani saaristokaupan kassalta, toiminut raskaan liikenteen kuljettajana, johtanut useiden organisaatioiden talousasioita, IT-palveluja, henkilöstöä sekä rakentanut uusia palvelukokonaisuuksia ja vienyt suuria muutoksia läpi kansainvälisissä suurissa asiantuntijaorganisaatioissa. Viimeiset 12 vuotta olen toiminut valmentamisen parissa. Päätyöni on digitaalisen liiketoiminnan yliopettajana ammattikorkeakoulussa ja sivutyöni oman yritykseni puitteissa johdon, esimiesten ja asiantuntijoiden coachaus, muutoscoachaus, johtajuusprofiloinnit ja varallisuusvalmennus.

    Koulutukseni on monitieteinen ja sisältää mm. johtamista, ammattikasvatusta, rahoitusta ja valmentamista. Olen väitellyt 2011 tietointensiivisen työn sujuvuudesta ja sen johtamisesta. Olen kansainvälisesti sertifioitu johdon coach ja minulla on kansainväliset pätevyydet ryhmien, tiimien, esimiesten ja asiantuntijoiden valmentamiseen. Voit tutustua kokemukseeni ja koulutukseeni tarkemmin LinkedIn-profiilissani (https://www.linkedin.com/in/heli-bergstrom/) Varallisuusakatemian Varallisuusvalmentajan© koulutukseen kuuluvan Sijoituspalvelututkinnon (APV 1) lisäksi olen suorittanut myös laajemman soveltavan Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV 2).

    Olen työläisperheen sisarussarjan vanhin. En ole pystynyt siirtymään lukiosta suoraan opiskelemaan, vaan ensin oli hankittava työ ja opiskelut pystyin aloittamaan sivutoimisesti vasta sitten, kun aloin ansaita palkkaa. Kohdalleni on myös sattunut avioero. Tiedän siis, millaisia rahallisia haasteita ihmisen elämän varrelle saattaa tulla – toiset ovat helpommin ratkaistavissa ja toiset vaikeammin. Tiedän myös, miten haasteista voi selviytyä voittajana.

    Olen tottunut viimeiset reilut 30 vuotta pitämään rahatilanteestani tarkkaa kirjaa ja laatinut budjetin aina vähintään vuodeksi eteenpäin. Jossakin vaiheessa velkaa on ollut paljon eikä ole ollut mahdollista säästää, saati sijoittaa. Tarkan taloudenpidon ja muutamien rohkeiden siirtojen ansiosta olen saanut unelmiani toteutettua; asun rauhallisessa paikassa puhtaan järven rannalla omakotitalossa ihanan aviomieheni kanssa tehden merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä.

    Sijoittajana minulla on kokemusta vakuutussäästämisestä, rahastosijoittamisesta ja osakkeista. Valmennuskokemukseni ansiosta osaan kuitenkin valmentaa sinua laajasti varallisuusasioissa. Tartu sinäkin rohkeasti kohtaamiisi rahahaasteisiin! Autan sinua mielelläni eteenpäin kohti vauraampaa tulevaisuutta.

    Valmennan pääasiassa Zoomilla, joten toiminta-alueeni on aikaero huomioiden koko maailma. Voit varata valmennuksen täältä.

    LinkedIn

     Anna Harjula

     Anna Harjula

     Varallisuusvalmentaja© (2020)
     Insinööri, AMK
     anna.harjula@varallisuusakatemia.fi

     Olen kotoisin maalta ja yrittäjäperheestä, jossa meitä lapsia kannustettiin työnteon lisäksi myös säästämään ja sijoittamaan. Tieni vauraaksi naiseksi alkoi vuonna 2010, kun osallistuin itse Varallisuusvalmennukseen, jossa opin seuraamaan kulutustani, lisäämään tulojani ja tekemään sijoittamisesta tavan. Tuolloisena opiskelijana sain valmennuksesta vakaan pohjan, jolle olen sittemmin pystynyt rakentamaan varallisuuttani.

     Olen ollut asuntosijoittaja vuodesta 2009 lähtien. Lisäksi sijoitussalkussani on erilaisia rahastoja, ETF:iä ja osakkeita. Koulutukseltani olen insinööri, mutta olen aina ollut kiinnostunut sijoittamisesta, taloudenhallinnasta ja itseni kehittämisestä. Kasvatan osaamistani jatkuvasti, viimeisimpänä esimerkiksi Brain Based Coachingin saralla. Lisäksi olen suorittanut Varallisuusvalmentajan ja APV1-tutkinnot. Seuraan päivittäin talousuutisia ja pyrin tutkimaan uusia, kiinnostavia asioita ja ilmiöitä. Tällä hetkellä haluan oppia lisää etenkin yrityksen kautta sijoittamisesta, oman osaamisen tulovirroiksi muuttamisesta ja rutiinien hyödyntämisestä arjessa. Myös lapsille sijoittaminen ja rahataitojen opettaminen ovat minulle tärkeitä asioita.

     Valmennuksessa voimme esimerkiksi tutkia nykyistä kulutustasi, pohtia keinoja lisätä tulojasi tai miettiä, miten voisit parhaiten vauhdittaa sijoituksiasi. Parhaan lopputuloksen saavutat, kun tarkastelemme talouttasi kokonaisuutena. Usein olemme itse hieman liian lähellä nähdäksemme omat mahdollisuutemme!

     Kolmen pienen pojan äitinä tiedän, että säästäminen ja sijoittaminen eivät välttämättä aina ole päällimmäisinä ajatuksina hektisessä arjessa. Mutta kun raha-asiat ovat hallinnassasi ja sinulla on selkeä suunta, vaurastuminen tapahtuu melkein itsestään. Tärkeintä on aloittaa, eikä koskaan ole liian myöhäistä!

     Valmentajana olen kannustava ja optimistinen, mutta realistinen. On aivan mahtavaa päästä jakamaan onnistumisia yhdessä valmennettavien kanssa – ja palata niiden pariin vielä vuosienkin jälkeen!

     Valmennan noin 50 kilometrin säteellä Riihimäeltä sekä Zoomilla/puhelimitse.  Voit varata valmennuksen täältä.

     LinkedIn

      Monica Karhu

      Monica Karhu

      Varallisuusvalmentaja © (2023)
      Talouspäällikö
      monica.karhu@varallisuusakatemia.fi

      Olen intohimoinen talouden ja kustannuslaskennan ammattilainen, joka osaa opastaa kuinka yritys voi parhaalla mahdollisella tavalla järjestää raha-asiansa.

      Osaamisestani on ollut erityisen paljon hyötyä yrittäjille, joilla ei ole aikaa tai osaamista seurata tilille kertyviä tuloja. Olen auttanut tekemään muun muassa sijoitussuunnitelmia sekä talouden prosessien luomista, suunnittelua ja ohjausta. Nämä ovat mahdollistaneet yrittäjälle parantunutta kassavirtaa sekä lisätuloja mm. osinkojen muodossa.

      Minulla on monipuolinen kokemus yritysten taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta sekä asiantuntijaorganisaatioista. Taloushallinnon osaamisen lisäksi minulla on erityisosaamista sijoittamisesta. Minulla on talouspäällikön tutkinto, sijoituspalvelualan tutkinto APV1 ja vahva IT-tausta. Olen ollut mukana start-up yrityksissä sekä eri tietojärjestelmien ja ICT:n käyttöönottoprojekteissa asiantuntijana. Olen toiminut sekä johtoryhmässä että asiantuntijatasolla. Vahvuuksiani on raudanluja talousjohtaminen, ongelmanratkaisukyky sekä järjestelmällinen työtapa.

      Liikunnan lisäksi sydäntäni lähellä on jatkuva oppiminen ja oivaltaminen. Verkostoidun erittäin mielelläni sijoittamisesta ja vaurastumisesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Sijoittamisen tarkoitus ei ole rikkaus vaan hyvä elämä. Tavoittelen siis joka osa-alueella hyvää tasapainoista elämää.

      Minua innostaa kehittyminen, oppiminen ja oivaltaminen, opettaminen ja oivalluttaminen. Nautin siitä, kun ympärilläni olevat ihmiset ovat saaneet tilaisuuden loistaa omana itsenään. Haluan nähdä jokaisessa ihmisessä hyvän. Uskon, että meille kaikille löytyy tehtävä, joka saa silmät loistamaan ja tuntuu omalta. Minun kanssani saat nauraa, sillä huumori kuuluu jokaiseen päivään!

      Minun oma polkuni Vauras Nainen -valmennuksissa avasi tieni vaurauteen. Sain mielettömän määrän ystäviä, aloin unelmoimaan, opin elämään enemmän arvojeni mukaan ja huomasin osaamiseni merkityksen, sekä arvon. Löysin aiheet, jotka johtivat minut loputtoman tiedonjanon äärelle. Opiskelen jatkuvasti uusia asioita, sparrailen ystävien kanssa ja verkosto laajenee joka päivä. Tämä kaikki mainitsemani merkitsee minulle vaurautta ja auttaa minua matkalla suurempaan vaurauteen. Verkostoituminen on helppoa, kun ympärillä on saman henkisiä avoimia, positiivisia ja kannustavia ihmisiä.

      Valmennan pääasiassa Zoomilla/puhelimitse. Voit varata valmennuksen täältä.

      LinkedIn

       Susanna Koivulehto

       Susanna Koivulehto

       Varallisuusvalmentaja 2023
       KM
       susanna.koivulehto@varallisuusakatemia.fi

       Moikka, olen Susanna varallisuusvalmentaja, kotitalousopettaja, sijoittaja, aloitteleva yrittäjä ja kolmen nuoren äiti.

       Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja olen toiminut nuorten opettajana peruskoulussa usean vuoden ajan sekä opettanut heille kotitaloustaitoja, joihin myös rahataidot kuuluvat. Hyvät rahataidot ovat suureksi avuksi arjessa, mutta valitettavasti ne ovat meiltä monelta hukassa.

       Haluaisin auttaa sinua valmennuksen avulla näkemään mahdollisuudet ympärilläsi, joiden avulla pääset kohti omia taloudellisia tavoitteitasi. Saat minusta kannustavan ja innostavan valmentajan.

       Olen yrittäjäperheestä ja verenperintönä olen oppinut ymmärtämään kouluttautumisen ja työnteon merkityksen. Perheessäni rakastettiin sananlaskuja ja äitini yksi suosikeista oli, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja tämä pitää paikkansa myös sijoittamisessa. Hyvä sijoitussuunnitelma on ehdoton vaurastumisen työkalu.

       Sijoittamisesta innostuin noin seitsemän vuotta sitten. Terhin ja Minnan valmennukset ja omat numerot ovat tulleet tutuksi sekä rohkeus sijoittamiseen ja oman elämän ohjaamiseen on kasvanut. Valmennuksiin osallistuminen, itsensä haastaminen ja kehittäminen ovat minulle nykyään merkityksellinen osa arkea.

       Nyt näiden viimeaikaisten poikkeusvuosien aikana olen huomannut olevani todella turvallisuushakuinen ja se on myös näkynyt sijoituspäätöksissäni. Puskurin tärkeyttä ei voi liikaa korostaa eikä kunnon kotivaraa. Asuntosijoitusten lisäksi, olen myös sijoittanut mm. jalometalleihin ja kryptovaluuttoihin.

       Tervetuloa oivaltamaan! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

       Valmennan pääkaupunkiseudulla sekä Zoomilla. Varaa valmennus täältä.

       LinkedIn

        Anne Paljakka

        Anne Paljakka

        Varallisuusvalmentaja © (2023)
        Ympäristöinsinööri, AMK
        anne.paljakka@varallisuusakatemia.fi

        Olen tuore yrittäjä, sijoittaja, vaimo sekä kahden täysi-ikäisen lapsen äiti. Synnyin 1975 hyvin pieneen kylään, maalaisidyllin keskelle, jossa sai olla kädet mullassa ja varpaanvälit savessa. Huoletonta lapsuuselämää omenapuissa kiipeillen, heinäpaaleissa hyppien ja metsämansikoita syöden (ainakin näin muistelen). Äiti, isovanhemmat ja naapurit huolta pitäen. Tulen yksinhuoltaja perheestä, ainoana lapsena aikana, jolloin ydinperhe oli molempine vanhempineen enemmän sääntö kuin poikkeus. Täältä alkoi elämäni ”taistelu” kohti päämäärää, jonne olen edelleen matkalla.

        Rahaa ei lapsuudessa ollut paljoa, mutta riittävästi. Äitini, joka on työskennellyt kaupassa kassalla sekä sairaalassa siistijänä, on kuitenkin suuri innoittajani sijoittamisessa. Hänen ansiostaan tiedän, että jokainen pystyy säästämän ja sijoittamaan vähästäkin ja kasvattamaan varallisuutta pitkäjänteisellä työllä. Olen saanut paljon apua sijoittamisessa juuri äidiltäni. Tästä juontuukin toinen tärkeä oppi, halu/velvollisuus kasvattaa edelleen sijoitusvarallisuutta, mitä itse on saanut, annettavaksi eteenpäin jälkipolville.

        Sijoittanut olen aina. Koen sijoittamiseni alkaneen jo kastetilaisuudessani, jossa sain kummeiltani lahjaksi hopeakolikoita. Nämä aarteet ovat minulla edelleen. Rahallinen arvo ei ole suuri, mutta arvo, jonka olen saanut pitämällä näistä sijoituksistani kiinni, on sitäkin suurempi. Parinkympin molemmin puolin, nuorena, alkoi elämässäni sijoitusvaihe, jossa aina innostuksissani ostin osakkeita hetken päähänpistosta, mutta myös myin niitä yhtä innokkaasti. Olisinpa tiennyt sijoittamisen perussäännöistä jo tuolloin. Varmasti kaikki mahdolliset virheet osake- ja rahastosijoittamisessa tuli tehtyä, tiedon puutteen vuoksi.

        Perheen perustamisen ja erään keittiönpöydän ääressä mieheni kanssa käydyn keskustelun jälkeen, kun mietimme mitä voisi tehdä varallisuuden kasvattamisen suhteen, iski asuntosijoittaminen tajuntaan kuin raketti. Vipujen käyttö tuntui ihmeeltä sen sijaan, että yrittäisi ainoastaan säästää palkkatyöstä saaduista tuloista. Myös ymmärrys siitä, että sijoittamista on hyvä opiskella sekä valmentautua, avasi itselleni hienon seikkailun kohti nyt Varallisuusvalmentajaksi valmistumista 2023.

        Matkaan on mahtunut, isoina asioina, vuonna 2006 ostettu ensimmäinen sijoitusasunto, Terhi Majasalmen järjestämä ensimmäinen Vauras Nainen -valmennus 2009 sekä lukuisia muita itsensä kehittämiseen ja vaurastumiseen liittyviä valmennuksia erilaisissa tilaisuuksissa ja henkilökohtaisissa valmennuksissa. Olen matkan varrella innostunut monista omaisuuslajeista, ja tämä on tuonut hajautuksen lisäksi paljon mielenkiintoa sijoittamiseen. Asuntojen ja osakkeiden lisäksi sijoitan rahastoihin, ETF:iin, arvometalleihin, kryptoihin sekä taiteeseen. Minua kiinnostaa naisten ja juuri sinun tarinasi. Olet sitten aivan alussa ajatustesi kanssa tai hetkellisesti jumissa, haluan olla mukana sinun tarinassasi kohti vauraampaa tulevaisuutta.

        Valmennan Loimaa-Turku-Tampere alueella sekä Zoomilla/puhelimitse. Voit varata valmennuksen täältä.

        LinkedIn

         Tessa Ramm-Schmidt

         Tessa Ramm-Schmidt

         Varallisuusvalmentaja © (2023)
         KTM
         Mentaalivalmentaja, Folkhälsan 2020
         tessa.ramm-schmidt@varallisuusakatemia.fi

         Sydämeni palaa hyvinvoinnille, itsensä kehittämiselle ja valmentamiselle. Pyrin elämään ja valmentamaan hyvää arkea, jossa elämän eri osa-alueet olisivat suurimmaksi osaksi tasapainossa. Mielestäni kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu eri osa-alueista, joista taloudellinen hyvinvointi on yksi tärkeimmistä. Jos oma talous ei ole kunnossa, voivat raha-asiat muuttua elämässä merkittäväksi kuormitustekijäksi. Koen tärkeäksi auttaa ihmisiä löytämään onnen arjesta ja saavuttamaan iloisemman, tasapainoisemman ja vauraamman elämän.

         Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri, mentaalivalmentaja ja olen myös suorittanut APV1-sijoituspalvelututkinnon. Olen työskennellyt vuosia sekä myynnin että markkinoinnin parissa, ja nykyisin teen hyvinvointivalmennusta sivutoimisesti. Olen kolmen kouluikäisen tytön äiti, vaimo ja lisäksi kotoa löytyy myös ihana koira.

         Oma vaurastumisen matkani alkoi toden teolla muutama vuosi sitten. Kotoa olin oppinut säästämisen tavan ja olen aina ollut kohtuullisen tarkka rahan suhteen. Opiskeluaikoina tein ympärivuotisesti osa-aikatöitä ja osasin hallinnoida tuloni ja menoni niin, ettei raha päässyt loppumaan tililtäni. Vaikka olen koulutukseltani KTM, eivät sijoitusasiat kuitenkaan kiinnostaneet minua, enkä perehtynyt opiskeluaikoina sijoitusmaailmaan. Kun opintojen jälkeen ostin puolisoni kanssa ensimmäisen oman asunnon, yhteyshenkilöni pankissa suositteli minua sijoittamaan pienen summan rahastoon joka kuukausi. Sen kummemmin en kuitenkaan vuosiin perehtynyt sijoittamiseen.

         Muutama vuosi sitten taloudellinen tilanteemme kuitenkin muuttui merkittävästi, kun mieheni ryhtyi yrittäjäksi, ja jonkin aikaa minä olin viisihenkisessä perheessämme ainoa tulonsaaja. Se kuormitti minua henkisesti todella paljon ja päätin tuolloin hakea apua valmentajalta. Siitä sijoitusmatkani oikeastaan alkoi, ja aloin määrätietoisesti tehdä asioita vaurastumiseni eteen. Mentaalivalmentajan opinnot muokkasivat huomattavasti omaa ajatusmaailmaani ja suhtautumistani asioihin, ja erilaiset valmennukset ja koulutukset ovat vieneet minua suurin askelin eteenpäin. Nykyään minulla on sijoituksia rahastoissa, osakkeissa ja asunnoissa. Lisäksi minulla on mieheni kanssa yritys, joka sijoittaa asuntoihin ja jonka kautta teen hyvinvointivalmennusta.

         Taloudellinen tasapaino merkitsee minulle vähemmän kuormittavaa elämää ja hyvää arkea. Kokemukseni perusteella tiedän, kuinka suureksi kokonaisvaltaista elämänlaatua huonontavaksi tekijäksi talousasioiden kanssa painiminen voi muodostua. Vaurastuminen taas merkitsee minulle turvaa tuleville vuosille sekä vapautta toteuttaa haaveita. Koen myös ylpeyttä siitä, että olen taloudellisesti itsenäinen ja toimin hyvänä esikuvana kolmelle tyttärelleni. Valmentajana olen helposti lähestyttävä, aito, rehellinen ja kannustava. Haemme positiivisella asenteella ratkaisuja juuri sinun tilanteeseesi. Minulle on tärkeää, että sinä onnistut tavoitteissasi.

         Olen itse parantanut elämänlaatuani merkittävästi erilaisten koulutusten ja valmennusten kautta, ja haluan nyt auttaa sinua.

         Olet lämpimästi tervetullut ottamaan minuun yhteyttä. Valmennan pk-seudulla sekä Zoomilla/puhelimitse. Voit varata valmennuksen täältä.

         LinkedIn