Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  10 tapaa tehdä lisää rahaa sijoittamiseen

  Olen tehnyt tämän kevään aikana melkoisen puhdistuksen omissa nurkissani ja pyrkinyt kaikesta ylimääräisestä tavarasta eroon. Osan ylimääräisestä tavarasta olen heittänyt suoraan pois, mutta osan olen myynyt onnistuneesti Tori.fi sivustolla sekä erilaisissa Facebook-ryhmissä. Päätin jo heti alkuun, että laitan nämä rahat sijoittamiseen.

  Kun lähdemme miettimään, mistä saamme lisää rahaa sijoittamiseen, ajattelemme helposti vain sitä, miten voimme säästää enemmän.  Se on tietenkin hyvä, mutta on myös erittäin hedelmällistä miettiä, voisinko saada jostakin lisää tuloja. Lisätuloilla pystyt vauhdittamaan omaa sijoittamistasi ihan eri tavalla ja todennäköisesti nautit elämästäsikin enemmän kuin ainoastaan säästämällä. Tänä päivänä tapoja lisätulojen tekemiseen on enemmän kuin ikinä. Kyse on enemmän omien rajojesi haastamisesta!

  Lähdinkin listaamaan 10 tapaa tehdä lisätuloa oman päätyösi ohella:

  1. Helpoin tapa on tehdä sama, minkä minä tein eli käydä omat nurkkasi läpi ja katsoa, mistä tavarasta haluat eroon ja mistä joku on valmis sinulle maksamaan. Tämä ei ole tietenkään kestävä joka kuukausittainen rahatulonlähde. Mutta aika ajoin tehtynä, sen lisäksi, että saat omat nurkkasi puhtaaksi, saat lisää tuloa sijoittamiseesi. Ja voin vakuuttaa, että saadessasi nurkkasi puhtaaksi ja siistiksi, tuntuu kuin olisit saattanut koko elämäsi parempaan järjestykseen.
  2. Toinen keino lisätuloihin on yksinkertaisesti marssia nykyisen pomosi juttusille ja neuvotella itsellesi lisää palkkaa. Tämä vaatii kuitenkin sen, että olet hoitanut hommasi hyvin. Kukaan ei ole valmis maksamaan lisää huonosti tai keskinkertaisesti hoidetusta työstä. Jos työpaikallasi ei ole bonuspalkkausjärjestelmää, voit myös ehdottaa sellaista. Muutaman tuhannen euron lisätulot vuodessa tekee kummia sijoittamisellesi. Kunhan vain teet päätöksen sijoittaa nämä lisätulot.
  3. Kolmantena voit miettiä, onko sinulla jotakin tavaraa tai omaisuutta, jota voit vuokrata. Netti mahdollistaa nykyään monen asian vuokraamisen. Esimerkiksi autosi voit laittaa vuokralle vertaisvuokraussivustoilla www.shareitbloxcar.fi tai www.ridenrent.com. Jopa lasten tavaroita, voit laittaa vuokralle esimerkiksi osoitteessa www.kinspiring.com. Omakotiasujana tulee myös mieleen iso määrä koneita peräkärrystä ja moottorisahasta ruohonleikkuriin, joille omasta naapurustostasi voi löytyä toisia käyttäjiä pientä korvausta vastaan.
  4. Nautitko kakkujen leipomisesta tai oletko erittäin remppataitoinen? Nämä esimerkiksi ovat taitoja, joista moni on valmis maksamaan. Lasten synttärikutsut ovat osalle pienten lasten vanhemmista yksi stressin aihe ja moni on valmis maksamaan kakun tai muiden herkkujen leipomisesta kohtuullisen hinnan. Remppataidot tänä päivän eivät ole jokaisen osaamislistalla. Jos omaat sellaiset, uskon että omasta naapurustostasi löydät useammankin henkilön, joka on enemmän kuin valmis ulkoistamaan omat pienet fiksaustarpeet sinulle. Voit siis kaupata omaa konkreettista osaamistasi.
  5. Osaamisen ohella voit myös kaupata omaa asiantuntemustasi. Varallisuusvalmennus on ollut minulle yksi tapa hyödyntää sitä osaamista, jota minulle on kertynyt omassa sijoitustoiminnassani, työurallani sekä yrittäjänä. Sen lisäksi, että voin tienata sillä lisärahaa, on se myös todella hauskaa. On ihanaa auttaa muita ja auttaa heitä heidän sijoittamisen ja rahataitojen polulla. Lisäksi opettamalla muita, opit itse lisää. Suosittelen! Voit siis miettiä, mitä asiantuntemusta sinulla on ja laittaa sen kaupaksi.
  6. Voit laittaa asiantuntemuksesi kaupan myös rakentamalla nettiin verkkovalmennuksia. Toki tämä vaatii työtä. Ensinnäkin sinun täytyy osata rakentaa valmennuksillesi myyntikanava ja toiseksi sinun tulee rakentaa toimivat valmennuskokonaisuudet. Näen tässä kuitenkin todella ison mahdollisuuden. Hyvin rakennetut valmennukset sekä onnistunut myyntikanavan rakentaminen, voivat tarjota sinulle loistavaa lisätuloa pitkään, ilman suurempaa työtä sen jälkeen, kun kokonaisuutesi netissä on valmis.
  7. Suoramyynti tai verkostomarkkinointi on tänä päivänä yksi kasvavimpia toimialoja johtuen siitä, että moni ihminen tarvitsee lisätuloja ja haluaa enemmän vapautta. Aloittamiskustannukset tässä liiketoimintamallissa ovat erittäin alhaiset ja siten aloittaminen helppoa. Varsinkin kun löydät tuotteet, joista olet itse innostunut, on tuotteita kivaa suositella toiselle. Mehän huomaamattamme suosittelemme tuotteita ja palveluita viikoittain saamatta niistä kuitenkaan korvausta.
  8. Kirjan kirjoittaminen on yksi klassinen esimerkki jakaa omaa osaamista ja saada lisätuloa. Tässäkin on useampi vaihtoehto. Voit lähestyä kustantajia ja koittaa saada kirjallesi kustannussopimuksen. Silloin oma voittomarginaalisi on pieni, mutta se on tapa hankkia itsellesi asiantuntemusta ja sitä kautta vaikkapa myydä omaa asiantuntemustasi valmennusten avulla. Voit myös tehdä e-kirjoja ja silloin saat voiton kokonaan itsellesi. Tai sitten voit kustantaa fyysisen kirja itse. Silloin toki kannat itse riskin siitä, saatko kirjaa myytyä. Mutta vaihtoehtoja on siis useita.
  9. Voit myös alkaa kirjoittamaan blogia ja hankkia sinne mainostajia tai harrastaa blogissasi affiliate toimintaa. Eli suositella blogissasi muiden palveluita korvausta vastaan.
  10. Listani viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin lisätulonlähde on oman liiketoiminnan perustaminen. Kun on tutkittu vauraita ihmisiä, on suurin osa vauraista ihmisistä vaurastuneet nimenomaa yrittämisen kautta. Yrittäminen vaatii tietenkin pitkäjänteisyyttä, investointeja eivätkä tulot todellakaan lähde juoksemaan samalla, kun yrityksen perustat. Mutta jos sinulla on jokin hyvä idea ja pystyt jalostamaan sitä eteenpäin esimerkiksi ensiksi oman päätyösi ohessa, voit todellakin luoda tästä itsellesi erittäin merkittävän tulonlähteen. Yleisin kommentti, minkä kuulen, kun lähdetään miettimään yrittäjyyttä on, että minulla ei ole mitään hyvä ideaa. Aina idean ei kuitenkaan tarvitse olla täysin uusi tuote tai palvelu. Monet tämän päivän huippuyritykset ovat syntyneet siitä, että jonkun toimialan toimintalogiikka tai konsepti on lähdetty miettimään ihan uusiksi. Ja syynä on ollut oma tyytymättömyys tuotteeseen tai palveluun. Loistava esimerkki tästä on uusi tapa tehdä käytettyjen autojen autokauppaa Autolle.com. Vuonna 2014 perustettu yritys myy autot netin kautta, jolloin heidän ei tarvitse investoida kalliisiin liiketiloihin. Lisäksi palvelukonsepti on mietitty ihan uusiksi. Auto mm. tuodaan kotiovellesi. Yritys ja sen nuori yrittäjä on ansainnut useita palkintoja ideallaan.

  Kannustankin sinua haastamaan hieman omia rajojasi ja miettimään, mikä voisi olla sinulle sopiva tapa lisätuloihin. Vaikka et ikinä ideaa toteuttaisikaan, uskon että saat vähintäänkin laajennettua omaa ajatusmaailmaasi. Lisäksi ideointi on todella hauskaa. Voit ideoida vaikka yhdessä ystäviesi kanssa. Ja kannustan kyllä lämpimästi myös siirtämään ideasi käytäntöön. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kun ne ensimmäiset lisätienestit tilillesi napsahtaa ja olet ohjannut ne sijoituksiisi, on se hetki todella palkitseva!

  Tellu Uotila
  Yrittäjä, sijoittaja, varallisuusvalmentaja ja rahamania vloggaaja.