Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Aloittamisen vaikeus

  Uusien taitojen, taloudellisen kasvun tai vaikkapa kuntoilun aloittaminen voi tuntua ylivoimaisen haastavalta. Kuinka lähteä liikkeelle, kun tarvittavia lihaksia tai taitoja ei ole? Monille aloittamisen vaikeus ja sitä väistämättä seuraavat epäonnistumiset ja huonouden tunne ovat ylipääsemättömiä esteitä. Ja mikä pahinta usein me pettymyksiä välttääksemme epäonnistumme jo mielessämme etukäteen.

  Joku on sanonut menestyksen olevan ”80 % asennetta ja 20 % taitoja”. Kaikki alkaa siis korvien välistä. Ajatusmaailman kääntäminen negatiivisesta positiiviseksi ei tapahdu itsestään, eikä ilman treenaamista. Jos on vuosia on puhunut itselleen ja itsestään vähätteleviä asioita, ei muutos tapahdu yhdessä yössä. Ideaali tilanne olisi totta kai, että meidät olisi jo lapsesta lähtien upotettu myönteisyyteen meidän omista kyvyistämme ja mahdollisuuksistamme, mutta luulenpa, että tilanne on monen kohdalla ollut jopa päinvastainen.

  Kun päätät laittaa elämäsi remonttiin, oli se sitten fyysinen, henkinen tai taloudellinen remontti, niin kaikki alkaa päätöksestä. Päätöstä seuraa suunnitelma kuinka pääsemme tavoitteeseemme, ja siihen kuinka suunnitelma toteutuu vaikuttaa meidän asenteemme ja self-talk (puhe itsellemme). Sanoin aikaisemmin että epäonnistumiset kuuluvat asiaan. Opetellessaan kävelemään lapsi kaatuilee hurjan monta kertaa, välillä sattuu ja tulee mustelmiakin. Siitä huolimatta me aikuisena tiedämme, että kaatuminen on osa oppimisprosessia. Sama pätee aikuisena opittaviin taitoihin ja yritelmiin, vaikka jostain syystä rankaisemme itseämme paljon ankarammin ja suhtaudumme epäonnistumisiin, kuin ne olisivat maailmanloppu. Kun epäonnistumme, muistutamme itseämme tavoitteestamme ja nousemme itsesäälin suosta ja jatkamme matkaa pitäen mielessämme ”you can do it”!

  Vaurastuminen ei ole rakettitiedettä.  Opiskelun ja tekemisen kautta voimme saada taitoja, joilla luoda varallisuutta. Suurin este on meidän mielemme. Niin kauan kun ajattelemme tarvitsevamme lottovoiton pystyäksemme vaurastumaan, emme varmasti vaurastu, koska tarvittavat ensiaskeleet jäävät ottamatta. Ja aivan ensimmäinen askel on se, että ymmärrät, että lähelläsi on kaikki tarvittava tieto ja taito vaurastumiseen. Maailma on täynnä kirjoja, blogeja ja seminaareja, joiden avulla voit kasvattaa taitojasi. Kerron seuraavassa blogipostauksessani muutaman viikon kuluttua itseäni auttaneista blogeista ja kirjoista, sekä siitä kuinka oikein pääsin vauhtiin vaurastumisessa.

  Kaikki alkaa aina jostakin, jonkun kohdalla se alkaa juuri tästä. Jatketaan yhdessä eteenpäin. Mukavaa lokakuun loppua toivottelee Mervi.

  Mervi Tanskanen on Varallisuusvalmentaja©, asuntosijoittaja, metsänomistaja sekä farmaseutti.