Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Eurolla onneen!!

  Selailin yhtenä päivänä töissä euron raaputusarpoja. Ehkä tiedätkin nämä pienet euron maksavat pahvinpalat, joilla voi voittaa korkeintaan 1000€. Silmiini pisti arvoissa olevat mainostekstit. Lauseet kuuluivat näin: unelmoi enemmän, elämä on ihmisen parasta aikaa, hymyä päivään, tartu hetkeen ja elä hetkessä. Hienoja lauseita.

  Jäin miettimään mitä kaikkea tonnilla saa. Saako sillä elämistä hetkessä, hymyä ja voiko silloin unelmoida enemmän. Varmasti, mutta en tyytyisi vain unelmoimaan. Itse miettisin,  miten voisin itse vaikuttaa, jotta tienaisin tonnin. Voisin myydä tarpeetonta tavaraa. Voisin opettaa muille taitoja, joita itse osaan. Säästämällä saa myös aika äkkiä tonnin kasaan. Säästämällä 200€ kuussa saat tuhat euroa kasaan jo viidessä kuukaudessa. Tällä tavalla tonnin saaminen on enemmänkin todennäköisyys kuin onneen liittyvä asia. Itse voit vaikuttaa omaan talouteesi ja siihen tonnilla saatavaan onneen enemmän kuin, että jäisit haaveilemaan ja antaisit onnesi jonkun toisen käsiin.

  Tulin surulliseksi ajatellessani, että moni tavoittelee tätä unelmaa arpojen ja lottoamisen keinoin.  Suomessa pelataan rahapelejä noin 404€ asukasta kohden vuodessa. 5 000 000 suomalaista ja tämä tekee 2 020 000 000€ vuodessa, joka on minusta huikea summa. Ajatellaanpa, että ihmiset sijoittaisivat tämän summan vuodessa ja saisivat sille 5% tuoton. Ensimmäisen vuoden jälkeen summa olisi 420,20€. Seuraavana vuonna 420,20+404 ja sille viiden prosentin tuotto tekee jo 869,61. Kymmenessä vuodessa se tekee 5335,54€. Ei ehkä kovin hirvittävä, mutta jos ajatellaan että säästät 1,10€/päivässä se tekee 404€ vuodessa ja 10 vuodessa 4040€ sille korkoa korolle kaavan mukaan tulee 5% korolla summaksi tuo 5335,54€. Lotossa voittaa kuudella oikein suunnilleen saman summan. Todennäköisyys on saada 6 oikein on 0,001239034%

  Mielestäni tuohon euron päivässä säästämiseen pääsevät kaikki. Samoin tuo 5% tuotto on helpompi saavuttaa sijoittamalla, kun on opiskellut hieman. Mielestäni voit säästämällä ja sijoittamalla saavuttaa oman 6 oikein tuloksesi varmemmin kuin, että jäisit vain unelmoimaan. Miksi sitten suurin osa ei jaksa sijoittaa ja odottaa tuloksia? Me ihmiset olemme usein kärsimättömiä. Minäkin… Haluamme tuloksia heti ja mielellään mahdollisimman vähällä vaivalla. Sijoittaminen ja säästäminen on samanlaista kuin laihduttaminen. Kaikki tietävät, kun syö vähemmän ja liikkuu enemmän, laihtuu. Sama on säästämisessä, kun kulutat vähemmän kuin tienaat, sinulle jää rahaa säästöön ja pitkäjänteisellä sijoittamisella saatat jopa rikastua. Helppoa, mutta niin tylsää ja pitkäjänteistä hommaa, että moni lopettaa leikin kesken jo alkumetreillä ja viettää säästetyillä rahoilla pidemmän viikonloppuloman.

  Päätätpä sijoittaa mihin omaisuuslajiin tahansa, sinun on sijoitettava usein monia vuosia jopa vuosikymmeniä ennen kuin alat saada säästämillesi rahoille kunnon tuottoa ja korkoa korolle alkaa näkyä. Samoin kuin se oliko sijoituksesi kaikki ne vuodet hyvä sijoitus. Tähän kun lisätään vielä markkinoiden heilunta, tämä tekee monelle mielikuvan, että sijoittaminen on vaikeaa ja ihan onnen kauppaa. Mielestäni pystyn silti opiskelemalla ja harjoittelemalla oppimaan sijoittamista vuosi vuodelta enemmän ja siten kehittymään koko ajan paremmaksi. Lisäksi voit ostaa ja myydä omia sijoituksiasi markkinatilanteen muuttuessa. Voit vaihtaa omaisuuslajista toiseen, mikäli tilanne mielestäsi sitä vaatii. Tähän samaan ei pysty onnenpeleissä. Sillä ei ole merkitystä, miten hyvin rakseja mihinkäkin kuponkiin piirrät tai millä onnenkolikolla arpasi raaputat. Oma vaikutuksesi tähän on hyvin vähäistä.

  Otetaan onni omiin käsiin omassa taloudessa!

  Kevätterveisin
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen