Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

    Nimi

    Katuosoite

    Postinumero

    Postitoimipaikka

    Sähköposti

    Puhelin

    Valitse valmennuspakettisi

    Lisätietoja

    Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

    Eve 42-vuotta otti taloutensa haltuun ja innostui sijoittamisesta

    Varallisuusvalmentaja Sanna Spårman apuna vaurastumisen matkalla – Lue Even tarina.

    Miten päästä alkuun säästämisen ja sijoitustoiminnan kanssa? Tietoa on saatavilla valtavasti, mutta miten tietoa voisi hyödyntää siten että se soveltuu omaan elämäntilanteeseen. Ongelmana on myös monesti se, että puolueetonta apua on vaikeaa löytää, koska moni sijoittamista tukeva taho tarjoaa ja myy mielellään omia tuotteitaan. Säästämisen esteenä voi olla huonoja uskomuksia tai kulutustottumukset eivät tue vaurastumista. Voit myös olla tilanteessa jossa olet tehnyt jo sijoitustoimintaa, mutta olet suvantovaiheessa etkä pääse matkallasi etenemään erinäisistä syistä. Tällöin olisi hyvä saada valmennusta siitä miten omaa salkkua voi kasvattaa.

    Haastattelin varallisuusvalmennuksessa ollutta asiakastani, jonka kanssa meillä on nyt kolme kuukautta yhteistä matkaa takana. Lue asiakkaani Even ajatuksia, mitä ja millaista hyötyä hän sai ollessaan varallisuusvalmennuksessa:

    Eve on 42-vuotias. Hän asuu avomiehensä kanssa Helsingin kantakaupungin alueella. Hänen tulonsa ovat keskitasoa paremmat ja elämäntapa on urheilua, kultturellia elämää ja kahvilakulttuuria rakastava. Aikaa Eve viettää paljon ystävien kanssa. Säästäminen on ollut kauan haaveena. Samoin taloudellisen puskurin kasvattaminen. Eve on aikoinaan kuitenkin aloittanut eläkerahastosäästämisen. Muista sijoituksia hänellä ei vielä tavatessamme ollut. Omaan kotiin Even on sijoittanut rahaa monta kertaa, viimeksi 2,5 sitten. Mottona on ”Asioilla on tapana järjestyä” ja siihen Eve on luottanut myös raha-asioissa.

    Raha edustaa turvaa ja toisaalta mahdollistaa hauskan elämän

    ”Raha mahdollistaa hauskanpidon. Se tuo vapautta, itsenäisyyttä ja tasa-arvoa. Raha edustaa myös turvaa, koska se tuo katon pään päälle. Vaikka raha on toistaiseksi riittänyt, niin pitäisi ajatella enemmän tulevaisuutta ja suunnitella rahankäyttöä niin, että tulevaisuus on turvattu” – Eve pohti, kun tapasimme.

    Rahaa kuluu paljon asumiseen, ulkona syömiseen ja kulttuuririentoihin. Liikuntaharrastuksen kustannukset ovat suhteellisen alhaiset koska Eve treenaa kotona ja käy juoksulenkeillä. Sen sijaan matkusteluun olisi mukavaa saada enemmän rahaa. Nyt rakas harrastus matkustelu on mahdollista vain, jos rahatilanne sallii.

    Miksi halusit palkata varallisuusvalmentajan?

    ”Halusin saada talouteni kestävämmälle pohjalle. Alkoi harmittaa, että kaikki mikä tulee, myös menee. Nyt aikuisena olen herännyt miettimään, millä saisin taloudellisesti turvatumman tulevaisuuden. Eihän sitä tiedä mitä elämässä tapahtuu; miten terveys kestää ja työura jatkuu. Palkasta pitäisi saada sivuun kunnon puskuri pahan päivän varalle ja antamaan mahdollisuuksia, jos haluaa elämäänsä muutosta.” -Eve kiteytti.

    Miten varallisuusvalmennus käytännössä toteutettiin?

    Valmennus kesti kolme kuukautta. Tapaamiskertoja valmennuksen aikana oli seitsemän. Sen lisäksi valmentaja on ollut tukena ja apuna myös puhelimitse sekä sähköpostin välityksellä. Valmennuksen aluksi kävimme läpi Even silloisen taloudellisen tilanteen ja ajatukset rahasta sekä tulevaisuudesta.

    Valmennuksen avulla Eve oppi paremmin ymmärtämään oman talouden kokonaisuuden ja kaikki mahdolliset menot. Hän tuli myös eri tavalla tietoiseksi rahankäyttöä ohjaavista ajatuksista ja tunteista – niistä esteistä, jotka ovat olleet varallisuuden kertymisen tiellä.

    Valmennus on omaa osaamista tukeva ja kannustava. Valmennuksen myötä Eve oppi vertailemaan erilaisia sijoitusvaihtoehtoja, oppi hyödyntämään tietoa suhteessa omaan talouteen. Koska tietoa on paljon, on vaikeaa ymmärtää ja osata hyödyntää tietoa suhteessa omaan talouteen. Eve on ollut kiitollinen, ettei tietoa kaadeta niskaan, vaan asioita käsitellään sellaisella tahdilla että tietoa ehtii ja pystyy sisäistämään. Kolmessa kuukaudessa tietoa tulee paljon, ja esimerkiksi sen vuoksi voi olla myös hyvä ja mahdollista ottaa väliin vähän taukoa, jotta oppimaansa ehtii viemään käytäntöön. Myös kesälomaa saa välillä pitää. Valmennukset järjestetään aina asiakkaan aikataulujen mukaan.

    Varallisuusvalmennuksen hyödyt? Sopiiko koulutus minulle?

    Ennen valmennuksen aloitusta voi yhdessä asiakkaan ja valmentajan kanssa käydä keskustelun nykytilanteesta ja mahdollisista tavoitteista. Asiakkaat usein miettivät sitä konkreettista hyötyä, sekä sitä että onko nyt juuri oikea aika aloittaa. Elämä on kuitenkin usein murroksessa ja sen vuoksi voi epäröidä valmennuksen sopivuutta omaan elämäntilanteeseen. Näissä kysymyksissä kannattaa olla suoraan yhteydessä valmentajaan. Yhteisymmärrys aina löytyy.

    Millaista hyötyä Eve sai valmennuksesta

    ”Minun kohdallani valmennuksen myötä saavutettu omien talouslukujen tuntemus, huolellinen budjetointi ja talouden suunnittelu. Valmennuksen aikana tehdyt toimenpiteet ovat tuoneet arkeen valtavasti säästöjä. Koen, että olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen saanut valmennuksesta konkreettista apua. Talouteni on nyt vakaammalla pohjalla. Eri sijoittamisvaihtoehtoihin olisi ollut työlästä tutustua itse. On helpottavaa, kun sellainen puolueeton asiantuntija neuvoo, joka tuntee sinun taloutesi.” – Eve toteaa.

    Suositteletko varallisuusvalmentajaa? Ja kenelle?

    ”Suosittelen varallisuusvalmentajaa kaikille, jotka kaipaavat kohennusta omaan talouteensa. Meillä kaikilla on talousosaamista, mutta aina ei saa itsestä irti. Voisin verrata terveisiin elämäntapoihin ja personal traineriin. Minä pääsen sohvalta ylös ilman personal traineria, mutta talousasioita en saanut kasvu-uralle ilman osaavaa varallisuusvalmentajaa.” -Eve kannustaa.

    Sanna Spårman on varallisuusvalmentaja®, sijoittaja ja yrittäjä. Sijoitussalkussa on rahastoja, osakkeita, asuntoja sekä autohalliosakkeita. 

    Avainsanat: , ,