Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

    Nimi

    Katuosoite

    Postinumero

    Postitoimipaikka

    Sähköposti

    Puhelin

    Valitse valmennuspakettisi

    Lisätietoja

    Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

    Haastattelu: Varallisuusvalmentaja Kati Kyyrö

    Varallisuusvalmentaja Kati Kyyrö syö juuri niitä lääkkeitä, joita opettaa ja on saanut myös tuloksia aikaan. Hän on elävä esimerkki, kuinka himoshoppaajasta voi tulla oman talouden mestari.

    Mikä on parasta varallisuusvalmentajan työssä?

    Hienointa on se, kun valmennettava kokee ahaa-elämyksiä omasta taloudestaan. Joskus vain pieni muutos omassa toiminnassa tai ajatusmaailmassa muuttaa koko oman talouden paletin.

    Minkälaisia tuloksia olet saanut valmennettavien kanssa?

    Tulokset ovat olleet ennen kaikkea muutoksia omassa käyttäytymisessä ja suunnittelussa. Ei enää sokeasti kuunnella ympäriltä tulevia viestejä, vaan käytetään taloudellista ymmärrystä ja löydetään itselle sopivimmat sijoitusmuodot.

    Itse ajattelen varallisuusvalmennuksen olevan ennen kaikkea mentaalivalmennusta. Haastetaan olemassa olevat toimintatavat ja ajatusmallit. Valmennuksessa ei tarjota valmiita ratkaisuja, koska jos muutos ei lähde valmennettavasta itsestään, ei se tule kestämään. Valmennuksessa ei myöskään anneta sijoitusneuvoja eikä myydä sijoitustuotteita. Emmekä varsinkaan kerro, mihin kenenkäkin pitäisi rahansa laittaa. Autamme löytämään työkaluja, joiden avulla valmennettava voi tehdä itse omia taloudellisia ratkaisujaan ja muuttaa taloudellista tulevaisuuttaan.

    Mikä on sinusta tärkeintä oman talouden hoidossa?

    Ehdottomasti mentaalipuoli. Yhtä lailla kuin missä tahansa elämäntapamuutoksessa, muutos lähtee omasta pääkopasta. Oman raha-asenteen ja -identiteetin ymmärtäminen antaa pohjan, jonka varaan rakentaa. Kun ymmärtää mitä tekee ja miksi, voi niiden avulla rakentaa parempaa taloudellista tulevaisuutta.

    Mikä on ollut haastavinta sinun omalla vaurastumismatkallasi ja miten sen ratkaisit?

    Minä itse olen ollut suurin este vaurastumiselleni. Himoshoppaustaipumukseni ei todellakaan edesauttanut tilannetta. Haastavinta oli oman asenteen ja sitä kautta toiminnan muuttaminen. Entisen ”tili tuli, tili meni” -toimintatavan kääntäminen suunnitelmalliseksi taloudenhoidoksi ei ollut helppoa ja vieläkin saattaa tapahtua pieniä lipsahduksia.

    Kuten tupakanpolton lopettamisen kanssa, avain omaan muutokseen tuli kipukohtien tunnistamisessa ja erilaisten toimintavaihtoehtojen miettimisessä etukäteen. Kun ratkaisut oli valmiiksi mietitty, oli helppoa muuttaa toiminta halutunlaiseksi. Kun tunnistin oman rahaidentiteettini ja –asenteeni, kykenin niitä myös muuttamaan. Sitä kautta alkoi ensin säästäminen, sitten sijoittaminen ja taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu. Aikataulussa ollaan ja höyryä lisätään koko ajan.

    Kuka on inspiroinut sinua elämässäsi?

    Robert Kiyosakin kirjat ovat olleet suuri taloudellisen inspiraation haaste, kuten niin monille muillekin. Taloudenhallinta on loppujen lopuksi todella yksinkertaista, ja Kiyosaki selittää asiat ymmärrettävästi ja lähestyttävästi.

    Omasta perhepiiristä löytyy myös inspiraatiota juuri silloin, kun sitä tarvitsee. Erityisesti asuntosijoitusbisnes veljen kanssa on todella jaettu ilo.

    Miksi kannattaa vaurastua?

    Vaurastumisen avulla voit elää haluamaasi elämää, jota eivät taloudelliset puitteet rajoita. Toiselle tämä tarkoittaa ihan toista kuin toiselle. Vaurastuminen kuitenkin tarkoittaa valinnan vapautta löytää ja viettää itselleen sopivaa elämää.

    Kukaan ei kuitenkaan vaadi sinulta vaurastumista. Eikä elämässä tarvitse tehdä mitään pakollista, paitsi kuolla. Mutta on järkevää vaurastua. Suurin osa ihmisistä saa talouteen tulevan rahansa työstä. Mitä sitten tapahtuu, jos jostain syystä tämä tulonlähde katkeaa? Jos jäät työttömäksi, olet kykenemätön suorittamaan työtehtäviä tai olosuhteet, vaikka läheinen sairastuu, muuttuvat? Suomessa yhteiskunta auttaa (ainakin toistaiseksi), mutta yhteiskunnan resurssit ovat rajalliset. Onko järkeä luottaa järjestelmään vai olisiko syytä huolehtia omalta osaltaan tulevaisuudestaan?

    Tarkoituksenani ei ole pelotella eikä huolestuttaa, vaan herättää ajatuksia omasta tulevaisuudesta. Miltä se näyttää? Jos raha ei olisi este, miten viettäisit aikaasi ja millainen elämäsi olisi? Jos sinulla on lapsia, ehkä mietit, millaisen tulevaisuuden eväät voit heille tarjota. On aina parempi olla riippumaton ulkoisista tekijöistä erityisesti talousasioissa, joten miksipä et ottaisi tulevaisuuttasi haltuun? Vaikka matka saattaa jännittää ja otat askeleita kohti tuntemattomuutta, lupaan, että se kannattaa.