Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Haastavasta todeksi

  Tavoitteet ja palkitseminen kantavat hedelmää. Tämän sain todistaa äskettäin arjessa. Vanhemmalla tyttärelläni oli jokin aika sitten koe. Tämä oli hänen ensimmäinen lukemista vaatinut koe ja pidempi koealue. Tyttärelläni lukeminen on hitaampaa ja kaikkea muuta olisi ollut mukavampi tehdä kuin lukea kokeeseen.

  Mietin, miten saan kannustettua lukemiseen ja opiskeluun. Lupasin 5 € mikäli kokeesta tulee 10. Hän aluksi vastusti ajatusta kovasti. Tuntui mahdottomalta saada kaikki oikein. Tuntui mahdottomalta edes lukea koko koealuetta.

  Puhuimme asiasta ja teimme suunnitelman, miten koealue opiskellaan. Jaoimme koealueen osiin ja sovimme, milloin luetaan mitkäkin alueet. Näin jäi aikaa myös muihin kiinnostaviin asioihin, koska opiskelu oli jaksotettu pienempiin pätkiin. Luin myös osan ääneen, jolloin saimme mahdollisimman monta oppimista tukevaa aistia käyttöön.

  Tämä kaikki kannatti ja kokeesta tuli täydet pisteet. Voiko olla mahtavampaa!

  Olen omassa taloudessa huomannut meidän tarvitsevan samanlaista suunnitelmallisuutta ja palkitsemistakin hyvästä työstä. Minulle oli aluksi vaikea uskoa onnistuvani oman talouden hoidossa. En ole korkeastikoulutettu, enkä suurituloinen.

  Matka tuntui aluksi mahdottomalta. Olisi helppo ollut luovuttaa jo alkuun ja mennä virran mukana. Voivotella kahvihuoneessa rahan vähyyttä ja syytellä siitä naapuria, työnantajaa, hallitusta jne.

  Tein kuitenkin suunnitelman. Olen edennyt pienin askelin kohti tavoitteita. Vaikka vuosia sitten ne lähinnä naurattivat, koska tuntuivat niin mahdottomilta.

  Olen myös opetellut palkitsemaan itseni hyvästä työstä. Se motivoi minua jatkamaan. Olen myös opetellut palkitsemaan itseni hyvästä työstä taloudellisesti kestävämmin.

  Ennen palkitsin itseni tavaroilla, joita en välttämättä edes tarvinnut. Usein saatoin ostaa ne jopa velaksi. Tämä ei tuonut pidempää palkitsemisen tunnetta vaan hetken ilon jälkeen unohtuivat ja jopa ärsyttivät.

  Nykyään palkitsen itseni onnistumisista pienillä oikeasti iloa tuottavilla asioilla. Viimeksi palkitsin itseni lämmittämällä kylpytynnyrin ja ulkosaunan. Tämä oli juuri se mitä oikeasti tarvitsin palkinnoksi. Se lämmittää vieläkin mieltä, vaikka palkinnosta on kulunut jo päiviä.

  Suunnitelmat ja palkitseminen auttavat saavuttamaan aluksi mahdottomiakin tavoitteita.

  Aurinkoa kevääseen
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen.

   

  Asiakkaiden toiveista aloitamme Selätä velat-valmennuksen ennen kesää. Kurssi alkaa 22.5 ja se kestää kuusi viikkoa. Koodilla OU5S46SVI9 saat 30€ alennuksen 97€ kurssista. Koodi on voimassa perjantaihin 12.5 asti. Valmennukseen pääset tutustumaan tästä.