Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Harva hallitsee omaa talouttaan

  Harva suomalaisista pärjäisi taloudellisesti omillaan. Uskon, että sama ongelma on myös muualla maailmassa. Miksi vain hyvin harva menestyy taloudellisesti? Onko se niin vaikeaa? Onko oman talouden hallinta myös vaikeaa?

  Vastaan kaikkiin kysymyksiin: ei ole. Miksi silti niin harva menestyy taloudellisesti tai edes hallitsee omaa talouttaan? Uskon syynä olevan pitkäjänteisyyden puute, tekosyyt ja huono suunnitelma, jopa laiskuus omien asioiden hoitoon. Oman talouden hoito ja oman talouden haltuun ottaminenhan ei ole vaikeaa eikä mitään salatiedettä.

  Mikäli kulutat vähemmän kuin tienaat, sinulla on ylijäämäinen talous. Tämän ylijäämäisen osan laitat säästöön, jolloin sinulle säästyy vararahasto eli puskuri. Puskuri on turvanasi pahan päivän varalle. Mitä suurempi sinulla on oman taloutesi puskuri, sitä omavaraisempi sinä olet muista. Mikäli opiskelet hieman lisää oman talouden asioita ja sijoitat säästämäsi ylijäämän, alkaa raha tehdä töitä sinulle. Aluksi vauhti ei ole huimaa, mutta korkoa korolle -ilmiön päästessä vauhtiin tuloksia harvoin uskotaan. Ne tuntuvat uskomattomilta jopa. Yksinkertaista, ei yhtään vaikeaa edes.

  Uskallan väittää, että suurin osa ihmisistä tämän ymmärtää ja tietääkin. Mistä sitten johtuu, etteivät kaikki toimi niin?

  Vastasin tähän jo aiemmin. Puretaan siis tätä tarkemmin positiivisen kautta. Samat säännöt koskevat ihan mitä tahansa elämän osa-aluetta, jossa haluat menestyä tai haluat ottaa tämän osa-alueen haltuusi.

  Aluksi on määriteltävä tavoite. Mitä tarkemmin osaat oman tavoitteesi kirjoittaa, kertoa ja kuvittaa sitä selkeämpi ja todellisempi siitä tulee.

  Seuraavaksi suunnitelma. Tavoitteet eivät toteudu ilman suunnitelmaa. Mitä tarkemman ja yksityiskohtaisemman suunnitelman laadit matkalle kohti tavoitetta, sitä helpompi suunnitelmaa usein on toteuttaa.

  Suunnitelman toteutus. Pienillä teoilla on merkitys ja ne luovat yhdessä kokonaisuuden. Pienten tavoitteiden toteutumisesta tulee onnistumisia, jotka auttavat uskomaan tavoitteen saavutettavuuteen ja auttavat jatkamaan.

  Saavutetaan tavoite. Osataan iloita ja juhlia tavoitteen saavuttamista.

  Kuulostaako vielä vaikealta? En uskonutkaan.

  Useimmat ihmiset tietävät, mitä haluavat omalta taloudelta ja tietävätkin miten tavoitteeseen päästään. Seuraava vaihe jää sitten toteuttamatta. Ei tehdä niitä tekoja, joita suunnittelimme. Niitä pieniä jokapäiväisiä tekoja, jotka vaurastuttavat meitä.

  Mielestäni tämä johtuu suurimmaksi osaksi tahdon puutteesta. Toinen syy on usein itsensä ulkoistaminen omasta elämästä ja omista valinnoista. Uskotaan kaiken vielä kääntyvän hyväksi, vaikkei mitään toimintatapoja muuteta. Uskotaan lottovoittoon, joka poistaa kaikki huolet omasta taloudesta.

  Mikäli oikein kovasti tahtoo jotain, löytää kyllä keinotkin sen toteuttamiseen. Tämä vaatii usein kovaa työtä, jopa vuosien ponnisteluja. Useimmilta puuttuu tarpeeksi tahtoa ja sinnikkyyttä pyrkiä taloudessa pidemmälle. Tarkemmin mietittyä ollaankin ihan tyytyväisiä nykyiseen olotilaan ja tilanteeseen. Näin on aina ollut, joten mikäpä tässä ollessa.

  Minäkin luulin, että tiedän, miten omaa taloutta hallitaan. En kuitenkaan ollut siinä kovin hyvä. Ulkoistin itseni ja väheksyin omaa päätösvaltaani omassa taloudessa, jolloin sitä hoitivat käytännössä ne, joita se kiinnosti. Maksoin aina kaikille muille eikä minulle jäänyt mitään. En olisi selvinnyt tästä tilanteesta yksin. Mikäli tulee tunne, ettei selviä yksin on hyvä pyytää apua. Minä hankin itselleni oman valmentajan. Me kaikki tiedämme, että pitää kuntoilla ja syödä oikein, jotta pysyy hyvässä kunnossa ja laihtuu. Moni ei kuitenkaan pysty tähän yksin. Silloin palkataan valmentaja. Monella menestyneellä ihmisellä on valmentaja useammalla eri elämän osa-alueella, joka pitää huolen, että kuljetaan suunnitelman mukaan kohti tavoitetta.

  Minä en olisi päässyt omaan taloudelliseen tavoitteeseeni ilman oman talouden henkilökohtaista valmentajaa eli varallisuusvalmentajaa. Mikäli tarvitset apua oman taloutesi ja tavoitteesi tueksi, älä koskaan epäröi pyytää apua.

  Mikäli haluat ottaa oman taloutesi haltuun pystyt kyllä siihen! Pysyt hallitsemaan omaa talouttasi ja menestymään taloudellisesti, jos vain oikein kovasti ja aidosti tahdot!

  • Määrittele tavoite
  • Tee suunnitelma
  • Toteuta suunnitelma
  • Saavuta tavoite

  Meillä kaikilla on siis mahdollisuudet mihin vain tahdomme. Usko siis itseesi ja aloita. Se on tärkeintä. Kadumme aina eniten niitä tekoja, jotka jäivät tekemättä.

  Tahtoa oman talouden polulle
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen.

  HUOM! Varallisuusakatemia järjestää Asuntopäivän 27.1.2018 Helsingissä.

  Mikäli sinua kiinnostaa asuntosijoittaminen, niin kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle! Mukana asuntopäivässä on 7 varallisuusvalmentajaa, jotka kertovat parhaita vinkkejään asuntosijoittamisen maailmaan. Parhaat esimerkit tulevat aina sieltä elävästä elämästä, ja paikan päällä sinulla on myös erinomainen mahdollisuus esittää kysymyksiä.

  Varmista oma paikkasi ostamalla lippusi täältä.