Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Hyvä ja huono pelko

  Pelko on hyvä asia. Pelko on auttanut meitä selviämään vuosisatojen ajan hengissä. Vaaratilanteessa saamme adrenaliinista lisää voimaa. Haluan jakaa sinulle oman elämän oivalluksen pelosta.

  Minulla on oma hevonen. Hämmi on vanha ravuri, jolla on ratsastettu hyvin vähän. Luonteeltaan hän on kiltti, mutta naisellisen temperamenttinen ja herkkä. Haaveissani on ollut pitkään käydä pienellä maastoratsastus lenkillä. Metsässä rauhallista kävelyä. Aluksi opettelimme turvallisessa ympäristössä aidatulla kentällä. Viime viikolla kävin ihan lyhyen kävelykierroksen noin yhteensä kilometrin verran. Tänään kävin jo tunnin kävelylenkin ratsastaen auringon siintäessä puiden takaa.

  Ai mitenkä tämä liittyy omaan talouteen?

  Oivalsin ratsastaessa, ettei pelolle saa antaa liikaa valtaa. Osasin aluksi kehitellä kaikenlaisia kauhukuvia mitä kaikkea voi käydä. Myös tieto ja kokemus voivat lisätä pelkoa. Aikaisemmin ei osannut pelätä putoamista, mutta pudottuaan useasti ja loukattuaan itsensä tietää ja muistaa, kuinka kipeään on käynyt.

  Liika pelon miettiminen voi saada meidät perääntymään. Emme uskalla toimia tai kokeilla uutta. Uudet asiat ja toimintatavat pelottavat. Mitä jos epäonnistun? Moni aluksi pelottavakin asia voi tuntua jälkeenpäin mahtavalta kokemukselta. Koemme mahtavia kokemuksia ja saamme samalla itseluottamusta pelon voittamisesta.

  Päätin, etten anna pelolle liikaa valtaa. Liika pelkääminen saa meidät lamaantumaan. Emme uskalla toimia.

  Samoin voi käydä sijoittamisen kanssa. Kohtalainen pelko saa meidät miettimään kunnollisen suojauksen sijoitukselle. Miettimään millaista riskiä olemme valmiita kestämään.

  Liika pelko taas voi estää aloittamasta.

  On hyvä tunnistaa ja miettiä omia pelkoja oman talouden ja sijoittamisen suhteen.  Estävätkö omat pelkosi sinua toimimasta ja aloittamasta? Ovatko pelkosi kuinka todennäköisiä toteutumaan oikeassa elämässä?

  Pelotonta viikkoa
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen.