Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Hyvästi vanha vuosi, tervetuloa uusi!

  Taas on vuosi vierähtänyt ja on aika tehdä henkilökohtaista tilinpäätöstä menneestä vuodesta ja samalla katsoa tulevaan. Mitä enemmän ikää tulee, sitä nopeammin vuodet vierivät ja tuntuvat ikään kuin luisuvan käsistä. Niinpä jo useamman vuoden ajan olen kirjoittanut paperille itselleni tavoitteet uudelle vuodelle. Nämä tavoitteet eivät pelkästään ole taloudellisia, vaan olen miettinyt jokaisen vuoden alussa mitä haluan saavuttaa elämältä tulevan vuoden aikana.

  Mielestäni on tärkeää kirjoittaa tavoitteet ylös, koska vuoden lopussa pystyn palaamaan kirjoittamaani tekstiin ja arvioimaan, kuinka olen tavoitteisiini päässyt. Samalla, kun kirjoitan listaani, asiat konkretisoituvat eri tavalla kuin jos ne vain olisivat ajatuksen tasolla. Kyseessä ei siis ole uuden vuoden lupaukset, vaan enemmänkin tulevan vuoden blue print, eli mitä haluan elämässäni tapahtuvan ja miten pääsen elämässä eteenpäin.

  Yhtä tärkeää kuin kirjata ylös tulevat tavoitteet on seurata, kuinka edellisen vuoden tavoitteet ovat toteutuneet. Taloudellisten tavoitteiden toteutuessa kannattaa yrittää tehdä yksinkertaisia malleja miten tavoitteeseen on päästy. Esimerkiksi, jos onnistuit kuolettamaan 2000 € luottokorttivelan vuoden aikana, kirjoita ylös kuinka pääsit tavoitteeseesi. Mitä teit eri tavalla kuin tavallisesti? Paljonko kuukauden aikana laitoit ylimääräistä luottokorttivelkaasi lyhentääksesi? Samoin, jos epäonnistuit jonkin tavoitteen saavuttamisessa, kirjaa ylös mitä opit prosessissa.

  Aluksi kirjoittaminen voi tuntua hankalalta ja tavoitteiden laatiminen jopa röyhkeältä. Onko oikein tavoitella vaikka sijoitusasuntoa tai vapautta luottoveloista? Onko se edes mahdollista? Kannattaa lähteä liikkeelle itselle realistisista, mutta haasteellisista päämääristä. Kirjoittaa voi vaikka ranskalaisia viivoja käyttäen, tärkeintä on ajatusprosessin aikaansaaminen. Jos olet jo päässyt pidemmälle sijoitustoiminnassa, voit aina jalostaa tavoitteita kysymällä itseltäsi miksi teet sitä mitä teet. Oikeiden asioiden kysyminen auttaa sinua keskittymään oikeisiin asioihin ja ratkaisutilanteissa valitsemaan helpommin juuri sen sinulle sopivamman vaihtoehdon.

  Voin kertoa omasta kuluneesta vuodestani sen verran, että kaikki tavoitteeni täyttyivät jo lokakuuhun mennessä. Taitaa olla aika taas nostaa tavoiterimaa ensi vuodelle. Mistä sinä unelmoit? Mitkä ovat sinun tavoitteesi ensi vuoden suhteen ja kuinka ne tukevat sinun kokonaistavoitteitasi? Ota kynä käteen ja kirjoita jotain vaikkapa kalenteriin tai muistikirjaan, tee listasta juuri oman näköinen, mutta ripauksella haastetta!

  Oikein hyvää ja menestyksellistä alkavaa vuotta 2017! Tuokoon se meille kaikille uutta tuulta purjeisiin.

  Mervi Tanskanen on Varallisuusvalmentaja©, asuntosijoittaja, metsänomistaja sekä farmaseutti.