Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Kenen kanssa vietät aikaasi?

  Kuinka usein tulee mietittyä kenen kanssa vietät aikaasi? Et mieti tällaisia asioita välttämättä edes vuosittain, mutta olisiko syytä? Oletko kuullut sanontaa ”menestys luo menestystä”? Voisiko olla niin, että seura tekee kaltaisekseen?

  Monesti taloudenhallinnan ensiaskeleita ottavat joutuvat kokemaan lähipiirinsä negatiivisuutta, jos uskaltavat sanoa ääneen tavoitteensa. Varsinkin, jos ne ovat niitä suuria tavoitteita. Toisen menestyshaaveet torpataan vähättelemällä, keksimällä mikä kaikki voi mennä vikaan tai muuten vaan lannistamalla. Ja auta armias, jos uskaltautuu kertomaan tavoitteistaan vaikka työpaikan kahvipöydässä. Voisi pitää kilpailun siitä, montako syytä keksitään 15 minuutin aikana siihen, ettei kannata sijoittaa.

  Me kaikki varmasti  kohtaamme lannistajia vaurastumismatkallemme, mutta miten heihin suhtaudumme riippuu täysin meistä itsestämme. Voit lannistua ja lopettaa tavoitteiden tavoittelemisen tai jättää kommentit omaan arvoonsa ja kääntää ne voimavaraksi. Kukapa ei nauttisi, jos lannistajia pääsee näpäyttämään saavuttamalla tavoitteensa. Lannistajien kommentit harvemmin liittyvät millään tavalla sinuun, vaan kumpuavat heidän omista kokemuksistaan, rahauskomuksistaan ja asenteistaan. Eikä niillä ole mitään tekemistä sinun vaurastumisen kanssa, joten unohda ne. Voit käyttää aikaasi paljon paremmin kuin murehtimalla toisten suhtautumista tavoitteisiisi.

  Valitse lähipiirisi viisaasti

  Vaikka oma sijoitussuunnitelma olisi kuinka tarkkaan mietitty ja motivaatio huipussaan, tulee hetkiä, jolloin tarvitaan lähipiirin kannustusta ja innostusta. Ympäristöllä on valtava merkitys siihen, mitä ihminen loppujen lopuksi lähtee tavoittelemaan. Jos usko omiin mahdollisuuksiin horjuu, hakeudu parempaan seuraan ja ympäristöön. Inspiraatiota tarvitaan, kun tavoitteet ovat korkealla.

  ”Ne, joiden kanssa vietät aikasi, ovat tulevaisuutesi.”
  Robert Kiyosaki

  Oletko koskaan ollut  seminaarissa tai koulutuksessa, jossa on ollut käsin kosketeltava innostus kyseessä olevasta asiasta ja kaikki ympärillä kannustavat ja hymyilevät? Sitä voidaan kutsua vaikka seminaaripöhinäksi.

  Mutta mitä tapahtuu, kun palaudut takaisin arkielämään? Aika monesti innostus laskee, jos ympäriltä ei löydy ihmisiä, jotka ovat saman pöhinän kokeneet. Onko tuttua? Jotta jaksaisi kuukaudesta toiseen innostua asiasta, vaatii se ympärilläsi samasta asiasta innostuneita ihmisiä.

  Valitse siis lähipiirisi viisaasti. Vaikka joku olisi vähän kiinnostunut samoista asioista, osaamisen taso kannattaa ottaa huomioon. Neuvojia on joka lähtöön ja moni tykkää kertoa mielipiteensä, vaikkei olisikaan mitään oikeata tietoa tai taitoa neuvoa asiassa. Minusta on kovin mielenkiintoista seurata esimerkiksi facebook-ryhmiä, joissa kysytään ja annetaan sijoitusneuvoja sen enempää selvittämättä tai taustoittamatta kysyjän tilannetta tai neuvonantajan taustaa. Tai jos vaikka työkaveri sanoo, että ei kannata sijoittaa sinne tai tuonne, koska sille serkun kummin kaimalle kävi niin tai näin. Kannattaa kysyä itseltä kuinka suhtautuu neuvonantajaan, joka suosittelee jotain, mutta ei itse siihen sijoita. Onko se neuvonantaja, jota kannattaa kuunnella?

  Jos mahdollista, etsi itsellesi mentori/opastaja/sparrauskaveri/tukiryhmä tms. Tunnetko ketään, joka on jo saavuttanut tavoitteesi? Tai on käyttänyt samoja keinoja, mitä sinä olet suunnitellut käyttäväsi? Kokeneemmilta kannattaa kysyä neuvoa ja selvittää heidän tarinansa. Nykyään heidän löytäminen on huomattavasti helpompaa sosiaalisen median avulla. Siellä voit keskustella kenen kanssa tahansa riippumatta siitä, tunnetko häntä aiemmin. Monesti menestystä saavuttaneet ovat itsekin saaneet opastusta ja haluavat vuorostaan opastaa toisia. Ole siis rohkea ja aloita keskustelu ihmisten kanssa, joilta voit oppia.

  Kenen kanssa sinä vietät aikaasi?

  Kannustavin terveisin
  Kati

  Kati Kyyrö on varallisuusvalmentaja®, asuntosijoittaja, kiinteistömanageri ja viestinnän ammattilainen.