Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

    Nimi

    Katuosoite

    Postinumero

    Postitoimipaikka

    Sähköposti

    Puhelin

    Valitse valmennuspakettisi

    Lisätietoja

    Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

    Loputtomasti ei voi säästää

    Kevätauringon alkaessa paistaa unohdamme usein vuoden alussa tekemämme lupaukset. Yksi yleisimmistä lupauksista taitaa olla painonpudotuksen ohella lupaus säästämisen aloittamisesta. Oman talouden hallinta mielletään usein pelkäksi säästämiseksi. Omien menojen seuraaminen ja turhien kulujen karsiminen on ensimmäisiä ja tärkeitä askeleita. Näille askeleille rakennetaan hyvät perustat oman talouden hallintaa. Säästäminen on myös tärkeää. Kaikkea ei voi kuluttaa, jotta voimme varautua tuleviin menoihimme järkevämmin.

    Säästää täytyy siihen asti, että saamme itsellemme puskurin. Tämän jälkeen säästäminen pelkästään tilille on turhaa. Tämän päivän talletuskoron ollessa matala ja inflaation jyllätessä, rahojen makuuttaminen tilillä on typerää. Rahan arvo heikkenee koko ajan.

    Loputtomasti ei siis kannata säästää rahaa tilille. Loputtomasti ei voi kuluja karsia. Jossain on asuttava, syödäkin täytyy. Suomessa ei ilman vaatteita pitkälle pärjää. Haluamme nauttia elämästä tässä ja nyt. Mikäli ajattelee oman talouden hoitoa ainaisena pennin venytyksenä ja elämisen siirtämistä tulevaisuuteen. Siihen aikaan sitten kun on varaa. Sitten kun on eläkkeellä. Kukapa tällaista jaksaisi tammikuuta pidemmälle? En ainakaan minä.

    Mikäli et halua luopua elintasostasi tai sinulla ei ole mahdollisuutta enää elää niukemmin jää jäljelle vain yksi vaihtoehto.

    Seuraava askel on kasvattaa tuloja.  Omien tulojen kasvattamista ajatellaan usein suppeasti. Palkansaajat ajattelevat palkankorotuksen tai ylitöiden olevan ainoa tapa lisätä tuloja. Tästä voi toki lähteä liikkeelle. Palkankorotuksen saamiseksi on hyvä miettiä omaa osaamista. Miten minun työpanokseni saisi yhtiön tuottamaan paremmin, jolloin oma palkankorotus olisi järkevä perustella. Loputtomasti ei voi ylitöitäkään tehdä, päivässä on vain 24 tuntia. Näillä ei kauas päästä. Mieti miten muuten voisit kasvattaa tulojasi. Mitä sinä osaat? Missä olet hyvä? Älä ajattele väheksyen itseäsi, en minä mitään osaa. Tulojen kasvattaminen nähdään hyvin vaikeana ja mahdottomanakin asiana. Tämä liittyy usein siihen, että meillä on vain yksi tulon lähde. Olemme tottuneet siihen. Näin naapureillakin on. Tyydymme siihen. Miettimällä omaa osaamista ja omia taitoja usein yllättyy. Minähän osaan vaikka mitä.

    Tulojen kasvattamistakin voi opetella. Se on taito siinä missä lukeminen, kirjoittaminen jne. Mieti aluksi tavoite: päätä kasvattaa tulojasi vaikkapa 0,5 % vuotuisista bruttotuloistasi. Selkeän tavoitteen asettaminen auttaa pääsemään paremmin alkuun. Mikäli ajattelet vain kasvattavasi tuloja, muttet mieti kuinka paljon ja miten, jää tavoite usein saavuttamatta.

    Aloita laskemalla vaikka, paljonko on 0,5% bruttotuloistasi.

    Mieti seuraavaksi mitä tämä tekee kuukaudessa.

    Sitten onkin vain mietittävä, mistä saat lisää tuloja.

    Pienistä tulopuroista voi syntyä yllättävä virtoja. Osaatko jonkin taidon, josta joku toinen on valmis maksamaan? Voitko omasta harrastuksestasi saada lisä ansiota valmentamalla muita? Omien taitojen ja intohimojen hyödyntäminen auttaa pääsemään alkuun.

    Haastan sinut lukijani miettimään itsellesi 20 erilaista tapaa kasvattaa tulojasi.

    Aurinkoista kevättä
    Paula

    Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen.

    Vielä yksi juttu.

    Näitä tuloja ei ole tarkoitus kuluttaa. Nämä tulot ovat tarkoitettu kasvattamaan varallisuutta, jotta voit elää unelmien elämää. Sijoittamalla voit hankkia itsellesi myös yhden tulonlähteen. Varallisuusakatemialla alkaa Säästäjästä sijoittajaksi -verkkovalmennus. Valmennuksesta saat 30 € alennuksen koodilla FYIDI638Z5