Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Mieli tukena vai esteenä?

  Viime aikoina olen lukenut paljon blogeja, joissa neuvotaan ihmisiä pääsemään oman vaurastumisensa alkuun. Tarinoita, joissa ihmiset kertovat omia tarinoitaan vaurastumisen matkaltaan. Omista valinnoistaan ja omia vinkkejään. Olen huomannut kommenteissa usein negatiivista sävyä ja kyseenalaistamista, onko se mahdollista kaikille.

  Olen edelleen sitä mieltä, että kaikilla on mahdollisuus vauraampaan ja parempaan taloudelliseen tulevaisuuteen kuin missä on nyt. Meistä jokainen lähtee liikkeelle jostain. Omalla sinnikkyydellä ja omilla valinnoillaan voi vaikuttaa mihin sitten aikanaan pääsee, vai pääseekö mihinkään.

  Ihmismieli on jännä kapine. Usein saat sitä mitä ajattelet. Jos ajattelet negatiivisesti, sinulle tuntuu tapahtuvan koko ajan negatiivisia asioita. Jos keskityt siihen mitä sinulla ei ole, ei se auta sinua pääsemään tavoitteeseesi. Mieli ei ymmärrä ei-sanaa. Jos ajattelet ”en halua olla köyhä”, mieli ymmärtää tämän ”haluan olla köyhä”. Minusta kannattaa ajatella positiivisesti. Haluan parempaan taloudelliseen asemaan kuin missä olen nyt. Tämä on paljon kannustavampi lause kuin edellinen.

  Käännä ajatukset siihen, mitä voit saavuttaa

  Keskittymällä siihen, mitä meillä jo on, sen sijaan mitä meiltä puuttuu, saat varmasti parempia tuloksia aikaiseksi.

  Usein valitetaan, ettei ole rahaa. Kannattaa mielummin keskittyä siihen, mistä saat enemmän rahaa ja ennen kaikkea, paljonko rahaa on tarpeeksi. Ei riitä, että haluamme vain koko ajan enemmän rahaa. Silloin tähtäämme koko ajan liikkuvaan maaliin, emmekä koskaan tunnu pääsevän perille. Tämä turhauttaa ja homma jää helposti kesken. Ajattele esimerkiksi, että haluat tienata nettona 2500 € kuussa. Se on paljon tarkempi määritelmä kuin haluan tienata enemmän rahaa. Ole siis tarkkana mitä toivoi, sillä sen usein myös saat.

  Jos olet tilanteessa, ettei sinulla ole nyt työtä, kannattaa tämäkin kääntää vahvuudeksi. Sinulla on nyt rajattomasti aikaa, jonka voit käyttää sinulle järkevimmällä tavalla. Osalla ihmisistä on ongelma, ettei heillä ole aikaa. Aika on nimittäin yksi korvaamattomimmista resursseista mitä meillä on. Aika kuluu koko ajan, käytä siis oma aikasi viisaasti. Voit hakea töitä jatkuvasti, voit opiskella uutta, opiskella ehkä joitain sellaista, jota olet aina halunnut osata, mutta sinulla ei ole ollut siihen aikaa. Nyt on! Tämä saattaa jonain päivänä auttaa sinua löytämään unelmiesi työn.

  Ehkä ajattelet, että haluaisit opiskella, mutta sinulla ei ole varaa käydä koulussa työn ohessa tai opiskelupaikkaa ei ole olemassakaan. Varmasti tähänkin löytyy keino. Opiskelun voi aloittaa vaikka lukemalla aiheesta muutaman kirjan. Netti on pullollaan tietoa. Alin tiedon taso on, ettei tiedä, mitä ei tiedä. Seuraava on jo helpompi. Tietää, mitä ei vielä tiedä. Tämän pohjalta on paljon helpompi lähteä hakemaan lisää tietoa. Etsiä lisää tietoa siitä asiasta, mistä ei vielä tiedä kaikkea, mutta haluaa oppia. Koulutuspaikkoja on maailma pullollaan. Mikäli Suomesta ei löydy, maailmalta löytyy varmasti. Työn ohessa opiskelu saattaa olla haastavaa, mutta siihenkin varmasti löytyy ratkaisu. Tekemällä vähemmän tunteja. Ottamalla opintovapaata jne. Älä anna negatiivisuudelle valtaa.

  Yksi yleisimmistä kommenteista on, että hyvähän sinun on siellä kirjoitella. On työtä, terveyttä, lapsia, perhettä jne. Tämä on totta, mutta aina ei ole ollut näin. Olen kärsinyt rahattomuudesta, työttömyydestä, perheessä on ollut haasteita jne. Asiat eivät olleet niin hyvin kuin nyt. Siksi osaan olla niistä kiitollinen. Koen myös, ettei minun tai kenenkään muun menestyminen elämässä ole keneltäkään muulta pois. Se osoittaa, että kaikenlaisista lähtökohdista voi menestyä.

  Oletko kuullut koskaan Nick Vujicic:stä? Mikäli et, nyt kannattaa tutustua häneen. Hän on hyvä esimerkki meille kaikille siitä, että syyt olla tekemättä mitään ovat usein mielemme tekosyitä. Ajatustemme aikaansaannoksia, eivätkä siis todellisia esteitä. Yksi hänen parhaista neuvoistaan onkin olla kiitollinen. Mikäli Nick on pystynyt kädettömänä ja jalattomana syntyneenä ja koulukiusattuna silti menestymään elämässään minäkin pystyn ja niin pystyt sinäkin. Hänen menestymisensä ei ole pois minulta, eikä sinulta. Se on osoitus vain siitä, että elämässä voi menestyä mistä lähtökohdista vain, kunhan on valmis tekemään töitä.

  Usko itseesi ja omiin mahdollisuuksiisi. Minä uskon sinuun ja sinun mahdollisuuksiisi. Keskittymällä siihen mitä sinulla jo on, saat varmasti parannettua elämänlaatuasi ja omaa talouttasi.

  Aurinko terkuin
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen

  Haluatko viedä oman talousosaamisesi uudelle tasolle ja auttaa muitakin vaurastumaan? Varallisuusvalmentaja -koulutus pyörähtää jälleen käyntiin syyskuussa! Tarkat tiedot ja päivät löydät täältä. Edullisempi early bird -hinta on voimassa 15.6. saakka.