Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Miksi on tärkeää unelmoida?

  Minulla on ystävä, joka unelmoi oikein urakalla. Hänelle on elintärkeää saada uneksia yksityiskohtaisesti tilanteista, matkakohteista ja niihin sopivasta pukeutumisesta. Hän unelmoi tulevaisuuden kodista ja sen sisustuksesta. Minua aina hämmentää näiden unelmien yksityiskohtaisuus, mutta se kertoo sekä ystäväni voimakkaasta mielikuvituksesta että varmasta mausta. On helppo unelmoida, kun tietää mitä haluaa. Unelmoin itsekin, mutta omat unelmat ovat suurpiirteisempiä. Unelmoin taloudellisesta riippumattomuudesta, unelmoin voivani auttaa ihmisiä eteenpäin heidän unelmissaan, unelmoin yleensäkin siitä, että voisin auttaa ihmisiä näkemään, että muutos on mahdollinen jokaiselle.

  Unelmat pahimmillaan voivat olla ajanvietettä, jolla vain pakenemme todellisuutta. Ne voivat olla päiväunia, joissa viihdymme vältelläksemme arjen vastenmielisyyttä, eikä niillä ole kosketuspintaa todellisuuden kanssa. Parhaimmillaan unelmat ovat polttoainetta jokapäiväiseen uurastukseemme. Arkinen työmme saa merkityksen kun ponnistelemme kohti unelmaamme. Kuuluisin unelmoija, Martin Luther King unelmoi rodullisesti tasavertaisesta yhteiskunnasta. ”I have a dream…”- puhe rohkaisee tänäkin päivänä uskomaan mahdottomilta näyttäviin unelmiin, sillä verrattuna 60-lukuun Yhdysvalloissa nykypäivänä vallitsee ainakin näennäinen tasa-arvo ihonväriin katsomatta.

  Unelmat voivat olla pieniä tai suuria. Eräs toinen ystäväni kyllästyi tapissa olevaan luottokorttivelkaansa, otti extratyön ja on nyt vajaassa puolessa vuodessa maksanut korttivelkansa melkein kokonaan pois. Hänen unelmansa oli olla vapaa huonosta luottovelasta, ja suunnitella omaa talouttaan kestävämmälle pohjalle. Unelma antoi voimaa uurastaa vähän ahkerammin ja lopputulos antaa suurempaa vapautta taloudellisesti, kun luottokorttilaskut pienenivät huimasti ja pian loppuvat kokonaan.

  Haastan sinua kuitenkin unelmoimaan isosti. Mitä unelmia sinulla on, jotka ovat niin suuria, ettei niistä oikeastaan viitsi toisille mainita, ettei saa vain suuruudenhullun mainetta? Mitä siitä, vaikka olisitkin joidenkin mielestä hieman höperö! Tärkeintä on, että tiedät kuka sinä olet ja minne olet menossa. On toki viisautta olla huutelematta ihan kaikille ihan kaikkea, mutta kannattaa etsiä turvallinen ja kannustava ystävyys tai yhteisö, jossa uskaltaa unelmoida isosti. Jos et vielä koskaan ole unelmoinut todella isosti, niin tee tämä harjoitus kanssani: mitä tekisit elämälläsi, jos raha ei olisi este? Missä asuisit, jos voisit vapaasti päättää? Mitä epäkohtia muuttaisit maailmassa, jos sinulla olisi valta niin tehdä? Mitkä ovat askeleita, joita voit juuri nyt ottaa näitä unelmia kohti?

  Unelmankeveitä kevätpäiviä kaikille!

  Mervi Tanskanen on Varallisuusvalmentaja©, asuntosijoittaja, metsänomistaja sekä farmaseutti