Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Näkökulma menestymiseen

  Sana menestys voi herättää monenlaisia tunteita. Suomessa olemme viime vuosiin asti olleet yhteiskunnallisesti tasa-arvoinen kansakunta. Suuria tuloeroja ei ole ollut. Työläisen elämä ei ole niin suuresti poikennut yrityksen johtajan elämästä. Tällainen tasa-arvoisuus ei tietenkään itsessään ole pahasta. Mutta jos joku menestyy muita paremmin muuten hyvin tasapäistävässä yhteiskunnassamme, sen ei välttämättä koeta olevan hyvä asia. Jokuhan uskaltaa poiketa massasta ja erottua! Ehkä kyseessä on vahva pohjoismainen demokratian tunto, mutta vastaavanlaista menestysvastaisuutta ei muualla maailmassa tunneta.

  Menestyminen Wikipedian määritelmän mukaan on tavoitteiden onnistunutta saavuttamista. Aika simppeliä, vai mitä? Kyse jälleen kerran on siitä mitä lähdet tavoittelemaan, ja yleensäkin siitä, että tavoittelet jotain. Jos tavoitteesi on maksaa luottokorttivelkasi tulevaan kesäkuuhun mennessä, ja onnistut tavoitteessasi, olet menestynyt. Seuraavan tavoitteen voi jo sitten laittaakin vähän korkeammalle ja ilman muuta onnistut siinäkin.

  Tavoitteiden onnistunut saavuttaminen vaatii johdonmukaisuutta. Tietyt toimenpiteet tuovat tietyt tulokset. Otetaan nyt esimerkkinä luottokorttivelkaantuminen, joka on yksi lempiaiheitani. Sinulla on velkaa, jonka olet päättänyt maksaa pois kesäkuuhun mennessä. Olet laittanut palkastasi syrjään 100 euroa joka kuukausi maksaaksesi korttivelkaa pois nopeammassa aikataulussa. Tulee huhtikuu ja Stockan hullut päivät. Shoppailet luottokortilla houkuttelevan hyvässä alennuksessa olevia vaatteita, joita ilman ehkä juuri ja juuri pystyisit elämään ja yllättäen korttivelka ei lyhenekään huhtikuun kohdalla, vaan lisääntyy 100 eurolla. Haluan tässä vain osoittaa, että kaikki lähtee korvien välistä. Jos päätät tehdä jotain, pysy päätöksessäsi, pystyt hyvin elämään jo kaapissa olevilla vaatteilla sinne saakka, kunnes sinulla on todella varaa ostaa jotain uutta. Sama johdonmukaisuuden sääntö toimii suuremmissakin kuvioissa. Voidaan hyvin sanoa, että menestynyt ihminen on johdonmukainen.

  Toisen menestyminen on iloinen asia. Kun joku menestyy paremmin kuin sinä, nosta peukkua ja mieti mitä itse voisit tehdä menestyäksesi. Todellinen menestyjä ymmärtää, ettei toisten menestyminen ole itseltä pois. Päinvastoin, jonkun läpimurto millä tahansa elämänalueella voi avata mahdollisuuksia muillekin samanlaiseen läpimurtoon. Joten kehutaan toisiamme, iloitaan onnistumisista, kyllä tässä maailmassa negatiivisuutta riittää muutenkin.

  Menestyjät opiskelevat jatkuvasti. Opiskelu pitää sisällään kaikenlaisen tiedon sisäistämisen, tuli se sitten kirjojen, artikkeleiden, blogien tai seminaarien kautta. Itsensä kehittäminen ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa, se maksaa itsensä takaisin tavalla tai toisella. Voit luoda siinäkin uusia päämääriä itsellesi: luen yhden talouteen liittyvän kirjan joka kuukausi tai seuraan kiinnostavaa sijoituspodcastia säännöllisesti. Myös Varallisuusakatemialla on edullisia ja laadukkaita matalan kynnyksen nettivalmennuskursseja, jotka starttaavat säännöllisesti tietyin väliajoin.

  Toisin sanoen, menestymistä voi olla monenlaista. Jokainen voi olla menestyjä ja jokainen määrittelee itse oman menestyksensä tason. Pienet päätökset tavallisessa arkielämässä johtavat lopulta suuriin läpimurtoihin. Siispä toivotan kaikille määrätietoista otetta tämän viikon haasteisiin ja samalla oikein iloista pääsiäistä!

  Mervi Tanskanen on Varallisuusvalmentaja©, asuntosijoittaja, metsänomistaja sekä farmaseutti.