Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Paras sijoitus, minkä voit tehdä

  oppiminen

  Nyt se päivä on tullut! Aion paljastaa kuumimman sijoitusvinkkini!

  Se on tämä: sijoita itseesi.

  Ja rahataitojen ja vaurastumisen ollessa kyseessä se tarkoittaa: sijoita itsesi kehittämiseen, opiskeluun ja valmentautumiseen taloudenhallinnasta, vaurastumisesta ja sijoittamisesta.

  Yllätyitkö? Tulitko skeptiseksi?

  Kyllä, toimin itse varallisuusvalmentajana. Ja tiedän, että en ole ainoa valmentaja, joka suosittelee lämpimästi valmennuksia. Itse asiassa joka ikinen valmentaja varmasti tekee niin. Kyynisesti asiaa katsoen se voi tuntua tyhjältä myyntipuheelta – eihän meillä valmentajilla olisi ollenkaan liiketoimintaa, jos emme saisi asiakkaita. (Tässä kohtaa täytyy huomauttaa, että omalla kohdallani tosin valmentaminen on ollut jo vuosien ajan ”vain” sivutyö, ts. suurimmat rahani olen tehnyt ensin palkallani päivätyöstä liiketoiminnan kehityksen parissa sekä sen jälkeen sijoittamalla rahani viisaasti. Mutta se ei nyt ole tämän jutun pääpointti.)

  Varsinkin jos puhutaan vaurastumisesta, voi valmennuksista maksaminen tuntua järjettömältä. Minähän nimenomaan haluan säästää rahaa ja sijoittaa sitä, en kuluttaa sitä!

  Palataanpa alkuun. Itsensä kehittämisessä, opiskelussa ja valmentautumisessa kyse on todellakin itseensä sijoittamisesta. Kyse ei ole kuluerästä, vaan sijoituksesta. Ja kuten kaikilla sijoituksilla, myös tällä sijoituksella haetaan ensisijaisesti tuottoa.

  Tässä piileekin todellinen syy siihen, miksi useimmat valmentajat suosittelevat valmennuksia. Uskomme valmennuksiin, koska me itse olemme saavuttaneet valmennusten avulla merkittäviä tuloksia, joita emme muuten olisi saavuttaneet.

  Sanon aina, että ilman vaurastumiseen liittyviä valmennuksia en olisi tässä, missä nyt olen. Todennäköisesti eläisin edelleen kädestä suuhun Visaa vinguttaen. Olen käyttänyt viimeisen 10 vuoden aikana yhtään liioittelematta kymmeniä tuhansia euroja erilaisiin valmennuksiin: olen paitsi valmentautunut lukuisissa itseni yleiseen kehittämiseen ja rahataitoihin liittyvissä asioissa, myös käynyt ensin kahden vuoden valmentajakoulutuksen ja sitten vielä erikoistunut varallisuusvalmentajaksi.

  Ja se tuotto? Ilman valmennuksia olisin tuskin koskaan:

  • Kyseenalaistanut omia kulutustottumuksiani ja saanut rahaa säästöön.
  • Ymmärtänyt, että myös muunlainen elämä on mahdollista kuin pelkän (samantien kulutetun) palkan varassa eläminen.
  • Alkanut sijoittaa osakkeisiin ja kerännyt kuusinumeroista (tulevaisuudessa seitsemännumeroista!) osakesalkkua.
  • Uskaltanut tehdä rohkean urahypyn ja perustaa yrityksen, joka kasvoi kolmessa vuodessa Suomen nopeimmin kasvavien yritysten 1%:n parhaimmistoon.
  • Lähes tuplannut kuukausipalkkaani.
  • Perustanut omaa (sivutoimista) yritystä ja luonut sillä mukavia lisätuloja.
  • Alkanut sijoittaa asuntoihin ja ostanut alle vuodessa neljää sijoitusasuntoa.
  • Alkanut sijoittaa muihin omaisuuslajeihin ja saanut niillä hyvää hajautusta salkkuuni.

  Enkä ole ainoa. Mediassa on ollut viime aikoina esillä paljon upeita naisia, jotka vannovat itsensä kehittämisen ja valmentautumisen nimeen. Tapaan jatkuvasti ihmisiä, jotka ovat saaneet aikaan käänteentekeviä tuloksia valmennusten myötä – olivatpa he sitten minun valmentamiani tai jonkun muun.

  Ja sitten vielä usein kohtaamani kysymys: eikö tämän kaiken voi lukea kirjoista tai oppia katsomalla videoita tai kuuntelemalla podcasteja? Miksi maksaa useita kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia euroja valmennuksesta?

  Kyllä, kaikki maailman tieto löytyy jo kirjoitettuna, videona tai äänisisältönä. Omatoimisella opiskelulla pääseekin hyvin alkuun, ja monia ilmaisiakin resursseja rahataitojen opiskeluun on (kysy lisää, jos haluat suosituksia!).

  Olen kuitenkin todennut, että valmennusten myötä nousee nopeammin seuraavalle tasolle, kun joku kokenut auttaa kyseenalaistamaan omia rajoittavia uskomuksia ja näkemään mahdollisuuksia, mitä ei itse näe, sekä auttaa löytämään keinot tarttua niihin. Ihan kuten kiinteytyminen, laihduttaminen tai lihasten kasvattaminenkin tapahtuu todennäköisesti nopeammin ja tehokkaammin personal trainerin avulla, saavutetaan myös taloudellisia tavoitteita nopeammin ja tehokkaammin valmentajan kanssa. Kannattaa muistaa, että muiden osaamisen hyödyntäminen on yksi vaurastumista nopeuttavista vivuista! (…vaikka esimerkiksi velkavivusta puhutaan yleensä paljon enemmän.)

  Useimmat meistä myös oppivat ja sisäistävät asioita paremmin vuorovaikutuksessa muiden kanssa, tehtäviä tehden ja harjoitellen kuin passiivisesti lukien, kuunnellen tai katsoen. (Eivät kaikki, ja jos sinä kuulut heihin, jotka oppivat paremmin vaikkapa kirjoista lukemalla, niin onneksi olkoon ja kirjastokortti vinkumaan vain!)

  Suosittelenkin varallisuusvalmennusta, jos:

  • Rahaa on sinusta vaikea saada säästöön. Valmentaja voi auttaa hahmottamaan, mistä lisää tuloja ja/tai miten karsia menoja.
  • Haaveilet asioista, joiden toteuttamiseen tarvitaan rahaa.
  • Sijoittamisen aloittaminen tuntuu sinusta pelottavalta ja vaikealta.
  • Sijoittaminen kiinnostaa sinua, mutta et tiedä, miten lähteä liikkeelle tai mihin sijoittaisit.
  • Olet aloittanut sijoittamisen, mutta tuloksia ei meinaa tulla.
  • Haluat saavuttaa säästämällä ja sijoittamalla käänteentekeviä tuloksia.
  • Olet jo innostunut säästämisestä ja sijoittamisesta ja haluat viedä tuloksesi uudelle tasolle.

  Uskon, että sijoitus oman osaamisesi kehittämiseen on paras sijoitus, minkä voit tehdä. Mitä mieltä sinä olet?

  Minna Nikula on varallisuusvalmentaja®, osake- ja asuntosijoittaja, bloggaaja sekä liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen.

  Avainsanat: ,