Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Milloin olen taloudellisesti varakas tai rikas?

  Jokaisella meistä on varmasti joku käsitys siitä, minkä kokoinen omaisuus tulisi olla, jotta tuntisi itsensä taloudellisesti varakkaaksi tai rikkaaksi. Lisäksi varmasti meillä kaikilla on oma käsitys myös siitä, missä muodossa omaisuus tulisi olla tai mistä tulonlähteestä sen pitäisi meidän tilille napsahtaa.

  Perinteinen käsitys taloudellisesta vauraudesta tai rikkaudesta on se, että tilille napsahtaa muhkea kuukausipalkka palkkatyöstä tai omasta yrittäjyydestä ja palkalla ostetaan iso omakotitalo tai asuinhuoneisto, mökki järven rannalta, mukava auto ja vene tai moottoripyörä. Lisäksi tehdään vuodessa pari matkaa maailmalle ja pystytään kuluttamaan helposti arjen mielitekoihin.

  Tämä oli ennen myös oma käsitykseni taloudellisesta rikkaudesta. Tässä määrityksessähän ei ole mitään vikaa ja tuo yhtälö voi mahdollistaa oikein mukavan elämän. Oman nykykäsitykseni mukaisen kuvan kanssa taloudellisesta vauraudesta tai rikkaudesta tällä yhtälöllä ei kuitenkaan ole enää kauheasti tekemistä. Itse näen ennemminkin tuossa yhtälössä paljon kuluja ja riskin siitä, mitä tapahtuu, jos säännöllinen kuukausipalkka jostain syystä lakkaakin juoksemasta. Korkeaa kuukausipalkkaa nostava henkilö saattaa edelleen elää palkkapäivästä palkkapäivään saamatta kerättyä merkittävää summaa sijoittamiseen.

  Tänä päivänä ajattelenkin toisin. Minulle tie todelliseen vaurauteen ja rikkauteen on se, että lähtee määrätietoisesti opettelemaan itselleen hyvät rahataidot sekä lähtee sijoittamaan. Lisäksi tarvitaan rohkeutta, paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sekä sietoa pienille takapakeille, jotka kuuluvat vaurastujan matkaan. Ripaus onnea ei myöskään vaurastujan matkaa haittaa. Ja mitä enemmän koulutat itseäsi, sitä onnekkaammaksi tulet ?.

  Oman määritelmäni taloudelliselle varakkuudelle on vähintään miljoonan velaton sijoitusomaisuus, jonka saat tuottamaan n. 7 % vuotuisen tuoton. Ja pystyt tällä yhtälöllä elämään taloudellisesti riippumatonta elämää. Määritelmäni taloudellisesti rikkaalle ihmiselle on se, että hänellä on n. 3 miljoonan euron velaton sijoitusomaisuus, jolla hän pystyy generoimaan itselleen n. 7 % vuotuisen tuoton. Mikä on sinun määritelmäsi?

  Hyvä on kuitenkin muistaa, että todellinen rikkaus elämässä löytyy rahan ulkopuolelta: rakkaista ihmisistä, terveydestä, motivoivasta ja innostavasta työstä tai projekteista, harrastuksista ja omien arvojen mukaisen elämän elämisestä.

  Tellu Uotila

  Tellu on yrittäjä, sijoittaja, varallisuusvalmentaja© ja rahamania vloggaaja