Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Vauraat naiset jakavat ykkösvinkkinsä – miten aloittaa säästäminen

  Mikä motivoi säästämään? Vai motivoiko juuri nyt mikään? Miksi ihmeessä pitää säästää? Säästämisen aloittamiseen tarvitset motivaattorin. Tällainen motivaattori voi olla parisuhde tai perheenlisäys, joka tuo mukanaan vastuuta myös muista ihmisistä. Haave omasta tai uudesta isommasta kodista. Opiskelupaikka tai täydennyskoulutus jota varten tarvitset lisää rahaa. Toisaalta myös elämäntilanteessa murhe tai työn menettäminen voi pakottaa kiristämään kukkaron nyörejä.

  Miten säästämisen voi aloittaa ja miten säästämisessä onnistua?

  Jos rahaa ei ole, mistä ja miten voi säästää? Onko se totta? Sinulla ei ole kertakaikkiaan ole yhtään rahaa mistä säästää? Vai onko ajatus vain omassa päässä. Haluatko oikeasti säästää? Ravistellaan ajatuksia vähän.

  Elämässä tulee kolhuja ja töyssyjä. Tapahtuu asioita jotka ahdistaa. Voi tulla taloudellisia vaikeuksia. Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia, tai tuntuu että rahat eivät riitä, se  on tietyllä tapaa myös hyvä asia. Sillä taloudelliset vaikeudet herättävät sinut miettimään asioita uudella tavalla. Suhtaudu ongelmiin ja vastoinkäymisiin voimavarana. Käännä ne sinun vahvuudeksi. Vastoinkäymiset ovat osa sinun rahatarinaa jotka kasvattavat sinua. Aina kun ymmärrät mitä et tahdo, niin ymmärrät paremmin mitä tahdot. Eli jos huomaat että et halua joutua esimerkiksi velkakierteeseen, opit löytämään helpommin keinoja joilla pääset parempaan taloudelliseen tilanteeseen. Ja silloin kun tiedät mitä tahdot, voit fokusoitua siihen ja luoda sitä enemmän omaan elämään.

  Säästämisen menetelmät ovat lopulta hirmuisen yksinkertaisia ja usein pieniäkin juttuja. Säästäminen ei suinkaan ole kiinni pelkästään tekemisestä ja toimenpiteistä vaan myös omasta ajatusmaailmasta. Säästämisessä 80 % on psykologiaa ja 20 % strategiaa. Jos oma ajatusmaailma ei tue vaurastumista, sitä ei tapahdu. Elämässä on myös usein erilaisia vaiheita jolloin säästämisen kokee tärkeäksi, ja aikoja jolloin ei pysty tai halua paneutua koko asiaan. Joten älä ota stressiä asiasta, vaan herättele omia ajatusmalleja ja pohdi mistä löydät motivaation ja voimavarat säästämisen aloittamiseksi.

  Tähän postaukseen on kerätty vinkit Facebookin VAURAS NAINEN -ryhmästä, jossa on 39 000 naista ympäri Suomen. Ryhmässä puhutaan naisten kesken oman talouden kysymyksistä, säästämisestä ja sijoittamisesta. Naisia pyydettiin listaamaan ykkösvinkkinsä: Näin pääset alkuun säästämisessä.

  46 vinkkiä vaurailta naisilta miten voit säästää rahaa!

  1. Tee päätös säästämisen aloittamiseksi. Päätät nyt, että alat säästämään. Olet motivoitunut ja tulet siinä myös onnistumaan.
  2. Jos säästäminen ajatuksena tuntuu kaukaiselta, eikä sinulla ole siihen varaa. Aloita ihan pienillä summilla. Ripottele pieniä summia eri paikkoihin säästöön. Kuten säästöpossuun tai säästötilille.
  3. Kaikki valta on itsellä. Keskity säästämään ja karsimaan turhaa kulutusta, näin ylimääräinen raha ajan kanssa lisääntyy.
  4. Kaikkea ei tarvitse omistaa. Voit myös lainata. Jakamistalous on myös muodikasta.
  5. Älä osta kaikkea mitä tarvitset, vaan sen mitä ilman et tule toimeen.

  6. Päätä kuinka paljon aiot säästää ja mikä sinua motivoi. Keksi tavoite säästämisen tueksi. Tee pienempiä osatavoitteita, jotka on helpompi saavuttaa.
  7. Selätä huonot uskomukset omista ajatuksista. Älä usko itseäsi ja omia ajatuksia siitä että et pysty säästämään. Etsi keinot uuteen ajattelutapaan.
  8. Tee säästämisestä arkinen rutiini, kuten hampaiden pesusta. Säästäminen on osa toimintatapoja. Pinttynyt tapa josta pidät kiinni koska se on tärkeää.
  9. Palaa vielä miettimään kannustimia säästämiselle. Aloita ihan pienestä tavoitteesta. Liian kauas asetetut tavoitteet syövät motivaatiota ja kyllästyt sekä turhaudut.
  10. Tee säästösuunnitelma, vaikka tuhannesta eurosta. Ja kun tuhat euroa on kasassa, saat ostaa jotain kivaa itsellesi, ja loput sijoitat edelleen. Tutki sijoitusmahdollisuuksia sen aikaa kun säästät tavoittelemaasi summaa kasaan. Esim. säästät vuoden. Joka kuukausi 100 euroa. Vuoden päästä sinulla on 1 200 euroa. Käytä 600 euroa johonkin kivaan ja sijoita loput 600 euroa. Olet ehtinyt ehkä puolessa vuodessa keksimään mihin rahan sijoitat.
  11. Tee itsetutkiskelua. Mieti mitä haluat tulevaisuudessa tehdä, missä olla ja mikä tuottaa iloa. Nämä unelmat johdattavat sinut säästämisessä kenties alkuun ja keksit syyn miksi aloittaa säästäminen.
  12. Päätä että säästät tietyn %-osuuden tuloista, tai pienen osuuden joka ostoksesta. Pankeissa on säästämistä helpottamaan myös automaattiset työkalut, säästöpossut ja suoraveloitukset.
  13. Tee budjetti. Oman talouden tuloslaskelma ja tase. Listaa tulot ja menot. Kartoita mistä voisit tinkiä jotta säästäminen onnistuu. Ja huomaat mihin kaikkeen ”turhaankin” rahaa voi kulua.
  14. Tee päiväbudjetti. Kuinka paljon voit kuluttaa päivässä jotta pysyt budjetissa.
  15. Kerää puskurirahasto elämän yllättäviä tilanteita varten. Näin sinun ei tarvitse turvautua niin herkästi luottokorttiin.

  16. Nollaa luottokortit ja selätä huonot velat. Älä maksa turhaan huonoista veloista korkeaa korkoa. Kun luotot on maksettu, säästä sen sijaan sama summa säästötilille.
  17. Liity Facebookin Vauras Nainen -ryhmään. Lue säästämistä tukevaa materiaalia ja seuraa blogeja. Hyviä vinkkejä saat Vauras Nainen ryhmästä.
  18. Laita bonukset, kuten S-bonukset rahastoon.
  19. Oma koti voi olla sijoitus. Asteittain isompi koti perheenlisäyksen myötä. Ja kun perhe muuttaa pois, niin asteittain pienempään asuntoon, jolloin myyntivoitosta vapautuu pääomaa käyttöön tai edelleen sijoitettavaksi.
  20. Pidä shoppailulakkoa. Mieti omaa rahankäyttöä. Ostatko tarpeeseen? Tyydytätkö shoppailulla omia tunnetiloja. Tai palkitsetko itsesi uudella vaatteella. Voisiko palkitsemisen metodi olla joku toinen?
  21. Avaa säästötili, johon sinulla ei ole pääsyä pankkitililtä eikä pankkikortilla. Jos rahat polttelee tilillä, niin laita ne tilille johon sinulla ei ole niin helposti pääsyä. Jos joudut menemään pankkiin jotta saat rahaa tililtä, nousee kynnys rahan tuhlaamiseksi. Voit myös asettaa nostorajoja tilille.
  22. Luottokortti pois lompakosta. Osta luottokorteilla vain ne ostot mitä et voi muulla tavoin tehdä.
  23. Älä tuhlaa rahoja etukäteen. Tee hankintoja vasta kun rahat on tilillä.
  24. Vältä osamaksuja joissa on kalliit korot.
  25. Jaksota kulut, eli laskut jotka tulevat maksettavaksi harvoin. Siirrä säästötilille summa jo etukäteen esimerkiksi kerran vuodessa erääntyvästä laskusta. Jos vakuutusmaksu erääntyy maksettavaksi kerran vuodessa = 1 200 euroa. Laita joka kuukausi säästötilille 100 euroa odottamaan erääntyvää laskua. Näin olet varautunut harvemmin tuleviin laskuihin etukäteen.
  26. Maksa käteisellä. Tulet tietoisemmaksi rahan käytöstä. Laita pennoset säästöpossuun.
  27. Jos palkkasi nousee, lisää säästämistä, älä kulutusta.

  28. Perehdy Kon Marin maailmaan. Tee kaappien suursiivous ja myy ylimääräistä tavaraa nettikirppiksillä.
  29. Jaa palkasta/tuloista rahaa säästöön, sijoituksiin sekä hauskanpitoon tai muuhun mukavaan.
  30. Älä stressaa. Aloita pikkuhiljaa. Alkuun säästäminen turhauttaa jos summat on pieniä. Säästäminen on pitkäjänteistä työtä.
  31. Laita jokin jäsenyys tai lehtitilaus katkolle. Siirrä tästä säästynyt summa säästötilille.
  32. Tämä oli niin ihana vinkki, että kirjoitan sen juuri siten kun Vauras Nainen ryhmästä yksi nainen on sen kirjoittanut. Säästämisen ideat ei tarvitse olla hienoja tai maailmaa mullistavia. ”Eronneena ja karanneena pienituloisena minulla ei olisi varaa matkustaa ollenkaan. Kunnes keksin keinon ”tienata ylimääräistä”. Maksan itselleni jokaisesta eletystä viikosta 10 €. Ja sitten käyn €uron lenkillä, eli maksan itselleni 1€:n, kun käyn lenkillä, lenkin pituus on omantunnon asia. Rahat purkkiin, ja jo elämällä koko vuoden, tienaan 520€. Ja lenkkeilyllä on mahdollisuus ”tienata” 365€/ vuosi. Tuo on jo mukava lisä matkakassaan, jos hieman laittaa lisää omistaan.
  33. Kilpailuta vakuutukset ja netti- ja puhelinliittymät ja säästä rahaa.
  34. Jos et keksi mistä voisit säästää tai tinkiä, niin keksitkö keinon ansaita lisätuloja? 

  35. Pistä säästöt poikimaan ja kasvamaan korkoa. Tutustu rahastoihin, osakkeisiin ja mieti tapoja joilla voisit kasvattaa säästöjä.
  36. Mieti ostosta tehdessä kuinka monta tuntia joudut tekemään töitä että voit ostaa tuotteen. Esim. laukku joka maksaa 200 euroa. Monta tuntia sen eteen on tehtävä töitä. Se voi hillitä ostohaluja.
  37. Suunnittele ruokalistat kotiin. Tee ostoslista ruokakauppaan. Tee ruokaa sesongin kasviksista ja ruoka-aineista jotka on tarjouksessa.
  38. Älä tuhlaa lomarahoja tai veronpalautuksia etukäteen. Laita nämä rahat säästöön.
  39. Jos käytät luottokorttia, maksa summa heti takaisin luottokortille. Samat viitetiedot toimivat kortin laskua maksaessa. Voit siirtää luottokortille jo ennakkoon rahaa kustannuksista jotka sinne kohdistuu.
  40. Kävele tai polje pyörällä töihin silloin tällöin. Palkitse itsesi hyvistä valinnoista ja laita tästä palkka säästöpossuun.
  41. Lapsiperheessä käytössä vanhemmille ”rumien sanojen purkki”. Jokaisesta rumasta sanasta kilahtaa euro säästölippaaseen.
  42. Jos tykkäät ottaa haasteita vastaan, haasta itsesi säästökuurille. Säästötili kesäkuntoon. Miten saan säästettyä vaikka 500 euroa puolessa vuodessa? Ja mitä saan palkinnoksi jos onnistun siinä.
  43. Mieti mistä voisit saada lisää tuloja. Voisitko vuokrata omaa asuntoa Airbnb:n kautta tai voisitko tehdä jotain pientä lisätyötä?
  44. Älä tingi asioista jotka tuo iloa. Säästä turhista menoista.
  45. Seuraa sellaisia henkilöitä jotka antavat sinulle ajattelemisen aihetta, joilta saat apua oman ajatusmaailman ravistelemiseksi ja jotka vievät sinua ajatuksissa oikeaan suuntaan.
  46. Kouluttaudu ja opiskele lisää jotta saat lisää apua säästämisen aloittamiseen.

  Sanna Spårman on varallisuusvalmentaja®, sijoittaja ja yrittäjä. Sijoitussalkussa on rahastoja, osakkeita, asuntoja sekä autohalliosakkeita. Oman talouden johtaminen on oikeasti tosi kivaa ja palkitsevaa! On todella voimaannuttavaa olla oman taloutensa johtaja!

  Ps. Vihdoin täällä! Paljon toivotut!
  Vauras Nainen -illat:

  Helsingissä 29.8.2018 – TÄYNNÄ

  Ilmoittautuminen alkaa: 18.6.
  Tampereella 20.9.2018
  Jyväskylässä 4.10.2018
  Oulussa 8.11.2018
  Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä.

   

   

  Avainsanat: