Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Vaurastuminen on maraton

  Kaikki tavoittelemisen arvoinen vaatii yleensä muutosta. Muutos tapahtuu vasta, kun on valmis muuttumaan ihmisenä eli muuttamaan omaa mielentilaansa. Puolivillaiset lupaukset ja suunnitelmat jäävät usein vain ajatuksen tasolle. Ja jos käy niin, että alku on lupaava ja asiat muuttuvat, eivät saadut tulokset monesti ole kovin pysyviä. Kuten kaikki, jotka ovat koskaan aloittaneet jonkun hittilaihdutuskuurin hetken mielijohteesta, tietävät, muutos ei todellakaan ole helppoa.

  Itse kypsyttelin tupakoinnin lopettamista aktiivisesti usean kuukauden ajan, tunnistin heikot hetkeni ja mietin valmiiksi mekanismit, miten vaikeissa tilanteissa toimin tai miten niitä vältän. Valmisteleva työ tuotti tulosta ja yli 20 vuoden tupakointi loppui ilman sen kummempia kompastuskiviä. Jälkikäteen mietittynä keskeistä oli motivaation löytäminen ja niiden vaikeiden paikkojen tunnistaminen. Samanlainen etukäteisvalmistuminen toimii shoppailun rajoittamisessa, laihduttamisessa, säästämisessä, vaurastumisessa yms. Uskon, että kaikki muutosta vaativat tavoitteet ovat saavutettavissa samalla kaavalla; muuttamalla itseään ja käyttäytymistään.

  Tupakoinnin lopettaminen oli itse asiassa paljon helpompaa kuin vaurastuminen. Vaikka lopettamisen onnistuminen vaatikin koko elämän analysointia, kuten milloin käsi hamusi tupakka-askia, oli se vaan yhden sisäisen mekanismin etsimistä. Vaurastumistaipaleella pitää tunnistaa useita mekanismeja; löytää omat rahakäyttötottumukset, tunnistaa oma rahaidentiteetti, ymmärtää itseään sijoittajana sekä löytää itselle sopivat sijoituskohteet ja -tavat. Ja tehdyssä suunnitelmassa täytyisi vielä pysyäkin, vaikka houkuttelevia ”pikavoittoja” tulisikin vastaan. Jos haluaisin näitä elämäntapamuutoksia verrata, oli tupakoinnin lopettaminen minulle 100 m sprintti ja vaurastuminen maraton.

  Muutos vaatii kärsivällisyyttä

  Kaikki heti mulle nyt! Kärsimättömyys on ominaisuus, joka näkyy varsinkin lapsissa, mutta myös meissä aikuisissa. Haluaisimme nähdä työn tulokset heti, saavuttaa tavoitteemme mieluummin nyt kuin myöhemmin ja muuttua haluttuun suuntaan välittömästi. Mutta kylmä tosiasia on, että muutosten tulokset näkyvät eri aikajänteillä. Esimerkiksi tupakoinnin lopettamisen tulokset näkyivät heti, mutta sijoittamisen tuloksia mittaillaan usein vasta vuosien päästä. Ilmaisia lounaita ei juurikaan ole tarjolla. On parempi hyväksyä se eikä laskea niiden varaan.

  Muutokset ja tulokset vaativat pitkäjänteistä työtä. Se ei ole läheskään aina kivaa, eikä helppoa, mutta aina tavoittelemisen arvoista. Ja jos takaiskuja tulee, ei niistä pidä lannistua. On parempi analysoida ne, oppia niistä ja jatkaa eteenpäin.

  Parempaa muutosta kohti
  Kati

  Kati Kyyrö on varallisuusvalmentaja®, asuntosijoittaja, kiinteistömanageri ja viestinnän ammattilainen.

  Jos olet kiinnostunut sijoittamisen aloittamisesta, tule mukaan Varallisuusakatemian Säästäjästä sijoittajaksi -verkkovalmennukseen.