Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Ajatuksia asuntosijoittamisesta

  Asuntosijoittaminen on nyt kovasti muodissa. Asuntosijoittaminen voi olla parhaimmaillaan nopeakin tie taloudelliseen vapauteen. Tällä hetkellä elämme aikoja, jolloin asuntosijoittaminen on hyvin erilaista kuin vaikkapa 10 vuotta sitten. Tässä omaisuuslajissa on nyt paljon sijoittajia, jolloin samaa kohdetta havittelee useampi sijoittaja. On oltava taitavampi, luovempi ja silti tarkempi ostettaessa sijoitusasuntoja. Toisaalta täytyisi olla nopea, hyvät kohteet eivät ole kauaa myynnissä.

  Lehdissä ja blogeissa kirjoitetaan tällä hetkellä paljon aiheesta. On tärkeä tietää, kenen neuvoja kuuntelee. Onko henkilö, joka kirjoittaa perillä kuinka hyvin tästä omaisuuslajista? Onko hänellä millaisia kokemuksia-asiasta? Joukkoon mahtuu hurjiakin neuvoja ja jopa ihan vääriä.

  Tärkeintä sijoittamisessa on tuntea omat numerot, taidot ja riskinsietokyky. On tärkeä luoda oma suunnitelma omilla numeroilla. Yhtä tärkeää on puhua asioista kokeneempien kanssa, kuinka he ovat asian hoitaneet. Me ihmiset olemme kuitenkin hyvin erilaisia. Tulemme eri lähtökohdista. On siksi tärkeää olla liikaa vertaamatta itseään muihin. 100 asunnon tai miljoonan euron salkku on toisen arkipäivää toiselle kuin satu tai kaukainen haave. Toiset ovat valmiita ottamaan suurempia riskejä. Käyttämään enemmän aikaa, heillä on enemmän taitojakin tai he ovat aloittaneet eri syklin vaiheessa.

  Itselleni on tarjottu muutamia asuntoja ja loma-osakkeita, jotka myyjän mielestä ovat mitä mainioimpia sijoituskohteita. Nämä asunnot eivät ole täyttäneet kuitenkaan asuntosijoitussuunnitelmani vaatimuksia, joten olen jättänyt ne väliin.  On tärkeää miettiä oma suunnitelma. Silloin laskee selkeästi, mikä itselle on mahdollista. Oletko valmis ottamaan tarvittavat riskit? Vanha sanonta on totta, hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Kun suunnitelma on itselle tehty ja omilla numeroilla, on aika toimia suunnitelman mukaan. Ja erityisesti olla toimimatta, mikäli ei ole sellaisia asuntoja, jotka sopivat suunnitelmaasi.

  Sijoittamaan ei opi vain käymällä kursseilla, valmennuksissa ja lukemalla. Toki näistä on lähdettävä liikkeelle. Opittava ymmärtämään, miten tämä homma toimii. Mitkä ovat omat mahdollisuudet tällä hetkellä? Mitkä ovat omat tavoitteet? Kuinka niihin olisi mahdollista päästä ja mistä aloitan? On uskallettava aloittaa käytännön tekeminen, pelkällä suunnittelulla ei saa aikaiseksi tuloksia. Jalkapalloa oppii pelaamalla ja sijoittamista oppii sijoittamalla. Yhtä tärkeää on jakaa ajatuksia ja omia pelkoja toisten samalla puolella olevien kanssa. Tässä esimerkiksi varallisuusvalmentaja on hyvänä apuna. Henkilö joka keskittyy vain sinun numeroihin ja juuri sinun ajatuksiin.

  Valoisia ajatuksia syksyysi
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja®, sijoittaja, yrittäjä ja kaupan-alan ammattilainen