Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Pyydä, usko, tee

  Keväällä saa moni koulutyönsä päätökseen. Monella on suunnitelmat uudesta opiskelupaikasta ja oman elämän aloittamisesta. Itsenäisyys on osa aikuisuutta ja se tuo vapautta. Itsenäisyyteen ja vapauteen liittyy myös vastuu. Vastuu tekemisistä, valinnoista, omasta itsestä. Opit kotoa tulevat käytäntöön ja niitä kyseenalaistetaan. Niin sen kuuluukin mennä. Jokainen meistä luo oman polkunsa, jota lähtee kulkemaan. Omilla valinnoilla on myös vastuu. On osattava ottaa vastuu omista valinnoista. Mikäli valinta osoittautuu vääräksi, voi  sen muuttaa ja valita paremman polun. Vastuu tästäkin valinnasta on meillä itsellämme. Vain sinä olet vastuussa omasta elämästä, sitä vastuuta on turha sysätä luokka-/työkaverin tai yhteiskunnan hartioille. Sinulla on suuri valinnan vapaus ja vastuu omasta elämästäsi.

  Mikäli minä saisin nyt antaa nuorelle itselleni neuvoja, tytölle, jollaisena lähdin kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja kokeilemaan omia siipiä, ne neuvot olisivat tämänkaltaista.

  1. Uskalla pyytää

  Mieti mikä on se päämäärä, mihin haluat päästä. Mikä on villein unelmasi? Uskalla rohkeasti pyytää unelmaasi. Älä ajattele negatiivisesti tai mieti mitä et halua tai voi saavuttaa. Pyydä mitä sisimmässäsi eniten haluat. Mieti myös miksi. Selvitä syvin syy unelmaasi. Aluksi ei tarvitse tietää, miten unelmat saavutetaan. Se selviää kyllä aikanaan. Keskity positiivisiin asioihin. Mikäli ajattelet, ettet halua huonoa työ-/opiskelupaikkaa, saa elämässä usein sitä mitä tilaa. Älä siis keskity negatiivisiin asioihin. Ne saattavat pian toteutua. Ajattele vastakohtaa eli positiivisia ajatuksia. Esimerkiksi millainen on unelmiesi työ-/opiskelupaikka? Miltä siellä näyttää? Millainen ilmapiiri siellä on? Miltä sinusta siellä tuntuisi ja mitä siellä tekisit? Unelmointi on tärkeää.  Unelmat vievät meitä elämässä eteenpäin. Jatka unelmointia isosti loppuelämäsi. Vain niin pysyt vireänä ja saat mielenkiintoa elämääsi.

  2. Usko itseesi

  Usko omiin kykyihisi ja itseesi. Maailmassa löytyy aina niitä, jotka yrittävät lannistaa ja lytätä meitä. Mikäli et itse usko itseesi ja unelmiisi, on niihin vaikea uskoa muidenkaan. Ole myös iloinen omista onnistumisista, jotka vievät sinua eteenpäin kohti unelmaasi. Pienten onnistumisten huomaaminen saa uskon omiin kykyihin vahvistumaan. Elämässä tulee vastoinkäymisiä, joiden kuuluu horjuttaa uskoa itseemme ja unelmiimme. Vastoinkäymisiä kannattaa ajatella kokemuksina, joiden on tarkoitus kyseenalaistaa omaa unelmaamme. Mikäli olet valmis luopumaan unelmistasi vastoinkäymisten edessä, ei unelmasi ollutkaan pohjimmiltaan sitä mitä halusit. Silloin on mietittävä unelmaansa uudestaan. Mitä minä oikeasti haluan? Mikäli unelmasi on vahva saavat vastoinkäymiset usein uuden etenemisen aikaiseksi ja lujemman uskon itseesi ja unelmaasi. Usko siis itseesi, vaikkeivät muut aina uskoisikaan. Sillä ei ole merkitystä mihin muut uskovat. Jokainen saa uskoa mihin haluaa!

  3. Tee tekoja unelmiesi eteen ja ole rohkea

  Tee päivittäin tekoja, jotka vievät sinut kohti villeimpiä unelmiasi. Mikään ei tapahdu itsestään. Mikään ei tapahdu hetkessä. On tärkeä oppia kärsivällisyyttä. On muistettava, että pelkkä päämäärä eli unelma ei ole kokemisen arvoinen vaan myös matka sinne. Muutenhan unelmat eivät olisi tavoittelemisen arvoisia. Tarvitset ehkä uusia tietoja, joudut ehkä opettelemaan uusia taitoja ja osaamista, jotta unelmien saavuttaminen on mahdollista. Ne kaikki vievät sinua kohti unelmaasi. Uskalla olla myös rohkea ja tartu tilaisuuteen, mikäli sellainen eteesi tulee. Saatat miettiä millaista olisi opiskella tai työskennellä toisella paikkakunnalla ja yhtäkkiä eteesi tulee tilanne, jossa sinulle tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa työ-/opiskelupaikkaa toisaalle. Ole rohkea, tartu tilaisuuteen. Mikäli valinta osoittautuu vääräksi ja haluat palata takaisin se usein onnistuu, mutta mikäli paikan vaihdos on ollut oikeasti se, mitä haluat, et tule valintaasi katumaan, vaikka se alussa voi jopa pelottaa.

  Näitä elämän ohjeita antaisin itselleni. En tiedä, kuuntelisinko näitä oppeja. Opin parhaiten tekemällä ja kokeilemalla. Osan opeista olen saanutkin kotoa. Uskon itseeni ja omaan tekemiseen, vaikken aina olekaan ollut oikeassa ja virheitä tulee tehtyä. Virheet kuuluvat asiaan ja niistä tulee elämän suola. Virheitä ei kannattaisi pelätä, sillä silloin saattaa lamaantua ja lakkaa yrittämästä.

  Näitä kolmea oppia aion jatkossakin käyttää omassa elämässä. Näitä ohjeita haluan antaa tänä keväänä valmistuville. Nämä ohjeet taitavat olla tarpeen meille kaikille. Haluan siksi jakaa ne omille lapsilleni sekä sinulle ystäväni.

  Toivon sinulle lukijani uskallusta pyytää, uskoa itseesi ja rohkeutta tehdä tekoja unelmien eteen

  Ystävyydellä
  Paula

  Paula Halonen on varallisuusvalmentaja©, sijoittaja, yrittäjä sekä kaupan alan ammattilainen.

  Touko- ja kesäkuun ajan tarjoamme Taloutesi Supersparraus -valmennusta, jossa hiotaan taloutesi huippukuntoon. Pakettiin kuuluu kaksi valmennuskertaa (1,5 tuntia + 45 min) joko kasvotusten, puhelimitse tai Skypellä sekä ennakko- ja välitehtävät. Valmennuspaketin hinta 470 euroa. Voit varata ajat Paulalle, Sannalle, Katille, Unnalle, Merville, Ninalle ja Tellulle. Voit varata valmennuksen lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@varallisuusakatemia.fi ja kertomalla kenen valmentajan kanssa haluat lähteä kohti vauraampaa tulevaisuutta. Lisää valmentajista voit lukea täältä.