Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

    Nimi

    Katuosoite

    Postinumero

    Postitoimipaikka

    Sähköposti

    Puhelin

    Valitse valmennuspakettisi

    Lisätietoja

    Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

    Sijoitussolidaarisuus – onko sellaista?

    Naisen palkkaeuro ei ole sama kuin miehen. Tilanteen muuttamiseksi jokaisen naisen vastuulla on pyytää riittävä korvaus osaamisestaan, jotta palkkaerot saadaan kurottua umpeen.

    S-pankki selvitti, että naisten rahastoeuro on 95 senttiä. Se tarkoittaa, että näin paljon naiset ovat sijoittaneet rahastoihin rahaa jokaista miesten sijoittamaa euroa kohti. Summa on kasvanut 3 sentillä vuodesta 2016. Osake-euroja tutkimuksessa ei selvitetty, ja todennäköistä on, että naisen euro on osakkeissa huomattavasti heikompi, koska miehet perinteisesti sijoittavat osakkeisiin enemmän kuin naiset.

    Entä sitten?

    Se, että naisen palkka- tai sijoituseurot eivät kohtaa miesten euroja, kertoo mielestäni siitä, että naiset eivät aina usko omiin mahdollisuuksiinsa muuttaa omaa tilannettaan. Ottamalla vastuun, opiskelemalla ja ryhtymällä toimiin oman taloudellisen tilanteen muuttamiseksi muuttaa, paitsi omaa tilannetta, myös muiden naisten tilannetta. Jokainen nainen tahtomattaankin edustaa naisia joukkona.

    Kollektiivisesti ajateltuna on loistavaa, että taloudellinen hyvinvointi ja vaurastuminen kiinnostaa yhä useampaa naista. Ja vielä hienompaa olisi, jos kaikki asiasta kiinnostuneet myös ryhtyisivät toimiin taloudellisen hyvinvoinnin parantamiseksi. Raha antaa ennen kaikkea vapautta valita oman polkunsa.

    Esimerkiksi Facebookin Vauras Nainen -ryhmässä on tämän tästä naisten kertomuksia, joissa ryhmän keskustelut ovat innoittaneet ottamaan ensiaskeleita sijoituspolulle. Tuki onkin tärkeä kaiken uuden aloittamisessa, myös talousasioissa. Kirjoittelin viime keväänä siitä, kenen kanssa vietät aikaasi. Viimeisen vuoden aikana uskoni tähän on vahvistunut. Erityisesti talousasioissa muiden kanssa sparrailu, roolimallit ja kouluttautuminen ovat todella tärkeässä roolissa.

    Se, mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi sinulle ollenkaan.

    Rakastan sanoa näin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että toisen tapa toimia olisi sen parempi tai huonompi. Se on vaan erilainen. Erityisesti somessa on helppo arvostella muiden mielipiteitä tai valintoja, mutta mielestäni se ei edistä kenenkään vaurastumista. Saatat arvostelulla jopa murskata jonkun innon muuttaa toimintaansa.

    Sen sijaan kannustetaan toisiamme, kerrotaan omista kokemuksista ja annetaan kaikkien naisten (ja miesten) löytää oma rahatarinansa. Parastahan on, että sijoitusmaailmassa naisen euro on yhtä arvokas kuin miehen, kuten Terhikin kirjoitti. Sijoitussolidaarisuus siis kunniaan!

    Upeaa Naisten päivää ihanaisille!

    Kati Kyyrö on varallisuusvalmentaja®, asuntosijoittaja, kiinteistömanageri ja viestinnän ammattilainen.