Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Sijoitusvinkit – tavoitteletko jonkun toisen unelmaa?

  Ilman omaa unelmaa voi vaurastumismatka olla tarpeettoman kivinen ja työläs. Mutta jos tavoitteesi on vaikka taloudellinen riippumattomuus, onko se varmasti juuri sinun oma tavoitteesi? Se tavoite, jonka avulla jaksat jatkuvasti opiskella, hioa sijoitussuunnitelmaasi ja kartuttaa sijoitusomaisuuttasi?

  Pari viikkoa sitten kirjoitin blogissa kuinka se, kenen kanssa vietät aikaasi voi vaikuttaa vaurastumismatkaasi. Se, onko ympärilläsi innostavia, inspiroivia ja samoista asioista kiinnostuneita vai lannistajia, jotka eivät usko sinun mahdollisuuksiin, voi olla kriittinen tekijä siihen saavutatko tavoitteesi.

  Sivusin myös sitä, että neuvojia on joka lähtöön. Ihmisen perusluonteeseen kuuluu usko siihen, että se, mitä itse tekee, on oikein. Tämähän on täysin luonnollista, ilman tätä uskoa ei kannattaisi tehdä juuri mitään. Mutta ihmiset unohtavat, että tapoja tehdä asioita on yhtä monta kuin ihmisiäkin. Tämä koskee myös sijoittamista.

  Minusta on kovin mielenkiintoista seurata esimerkiksi facebook-ryhmiä, joissa kysytään ja annetaan sijoitusneuvoja sen enempää selvittämättä tai taustoittamatta kysyjän tilannetta tai neuvonantajan taustaa. Kuumia sijoitusvinkkejä jaetaan puolin ja toisin, ja kaikilla on mielipide siihen mihin NYT kannattaisi sijoittaa. Kukapa ei haluaisi löytää oikotietä vaurastumiseen, mutta olisiko sittenkin niin, että vinkkien etsiminen ei itse asiassa vastaa ollenkaan alkuperäistä tavoitetta? Että vinkkien avulla harhaudutaan muiden vaurastumismatkoille eikä enää kuljeta omaa polkua.

  Ainakin minä pohdin joka kerta vaikka pankin sijoitussuosituksia kuunnellessa , että suositellaanko juuri asiakkaalle sopivaa tuotetta vai suositellaan tuotetta, jota pankkivirkailijan esimiehet ovat käskeneet myymään? Tai sijoitusmedioiden osta-pidä-myy -palstan suositukset, niin sijoittavatko neuvonantajat antamiensa neuvojen perusteella? Varallisuusvalmentajanakin on tätä asiaa joutunut jumppaamaan paljon, kun varsinkin potentiaaliset asiakkaat kyselevät, että mihin he sitten sijoittavat, kun ovat valmennuksessa käyneet. Ja juuri tästä syystä valmennuksissa ei tarjota valmiita ratkaisuja, vaan työkaluja omien valintojen tekemiseen.

  Sijoitusvinkit romukoppaan

  Sijoittamisessa jokainen on vastuussa vain itselleen ja se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi ollenkaan toisella. Siksi kannustankin lopettamaan kuumien vinkkien etsimisen ja miettimään mikä sopii juuri sinulle. Tietyt lainalaisuudet koskevat kaikkia, mutta se, mihin markkinoilla keskittyy ja miten toimii, on jokaisen itsensä päätettävissä. Tietenkin informoitujen päätösten tekeminen vaatii tietyn määrän sijoittamiseen perehtymistä, mutta sen jälkeen olet vapaa tekemään mitä itse haluat.

  Rahoituksen professori ja sijoituskirjailija Vesa Puttonen antaa hyvän esimerkin artikkelissaan, kuinka hänkään ei anna sijoitusneuvoja. Tällä hetkellä hänen salkkunsa ei ole kovinkaan hajautettu eikä noudata indeksipainoja. Hän toteaa salkun olevan liian riskinen eläkeläiselle ja nuorelle sijoittajalle liian pienriskinen ja tylsä. Mutta hänelle se on juuri nyt sopiva ja hän on tyytyväinen. Hän on valinnut oman tiensä ja tapansa vaurastumismatkalleen. Ja varmasti hänelläkin on omat tavoitteet ja unelmat asetettu. Joten, jos seuraat toisen vinkkejä ja tapoja, etkö silloin tavoittele myös hänen unelmiaan etkä omiasi?

  Olisiko siis aika lopettaa neuvojen ja vinkkien metsästäminen ja miettiä tosissaan itse mihin haluaa vaurastumismatkallaan tähdätä ja miten sinne aikoo päästä? Tietenkin keinoja voi muuttaa ja monipuolistaa matkan varrella, kun tilanteet muuttuvat ja osaaminen karttuu. Ja muiden toiminnasta voi oppia todella paljon. Mutta älä pureksimatta niele toisten ratkaisuja ja valintoja vaan mieti miten ne sopisivat sinun tarkoituksiin.

  ”Suomen Warren Buffett eli Jouko Brade opasti minua ystävällisesti aikoinaan. Hän totesi, että ei koskaan kannata neuvoa, mihin kannattaisi sijoittaa. Mutta aina voi kertoa, mihin itse on sijoittanut.”
  Vesa Puttonen

  Esimerkiksi sijoitusyhtiömme strategia sijoittaa 40-luvulla rakennettuihin pienkerrostaloihin  max. 5 km Tampereen Keskustorilta saa monet asuntosijoittajat kavahtamaan. Vanhat kiinteistöt, remontoitavaa on jatkuvasti, pienen yhtiön riski, sijainti yms. Strategiassamme on paljon sellaista, joita asuntosijoittamisen oppaista, jos ei suorastaan pyritä välttämään, niin ainakaan niitä ei suositella. Mutta meille strategia on juuri oikea, koska mm.

  • ostamme huoneistoja, joissa remontoinnilla saadaan arvonnousua
  • pienet huoneistot ovat edullisia ostaa ja vuokrata
  • pienessä yhtiössä pääsee vaikuttamaan isosti asioihin
  • liikkuminen pyörällä ja julkisilla on todella helppoa
  • ja ennen kaikkea meillä on tarvittava osaaminen toteuttaa tätä strategiaa

  Usko siis itseesi ja omaan tekemiseesi. Varmista aika ajoin, että olet juuri omalla vaurastumismatkalla, niin matkantekokin on kevyttä. Jos virheitä sattuu, älä jää tuleen makaamaan, vaan opi niistä ja jatka matkaasi.

  Kannustavin terveisin
  Kati

  Kati Kyyrö on varallisuusvalmentaja®, asuntosijoittaja, kiinteistömanageri ja viestinnän ammattilainen.

  Touko- ja kesäkuun ajan tarjoamme Taloutesi Supersparraus -valmennusta, jossa hiotaan taloutesi huippukuntoon. Pakettiin kuuluu kaksi valmennuskertaa (1,5 tuntia + 45 min) joko kasvotusten, puhelimitse tai Skypellä sekä ennakko- ja välitehtävät. Valmennuspaketin hinta 470 euroa. Voit varata ajat Paulalle, Sannalle, Katille, Unnalle, Merville, Ninalle ja Tellulle. Voit varata valmennuksen lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@varallisuusakatemia.fi ja kertomalla kenen valmentajan kanssa haluat lähteä kohti vauraampaa tulevaisuutta. Lisää valmentajista voit lukea täältä.