Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Sinustako asuntosijoittaja?

  Viime vuosien aikana asuntosijoittamisesta on tullut varsin trendikästä. Rahan säästäminen sijoitusmielessä säästötilille ei ole ollut kannattavaa miinusmerkkisten korkojen vuoksi, pörssikurssien epävarmuus ja niiden odotettavissa oleva mahdollinen romahdus ovat tehneet asuntosijoittamisesta monelle entistä viehättävämmän vaihtoehdon. Lisäksi asiasta puhutaan paljon. Mediassa on juttuja viikottain aiheeseen liittyen, eikä asiasta kiinnostuneen tarvitse tyytyä vain valtamedian antiin, sillä vastikään on julkaistu ainakin pari kirjaa asuntosijoittamisesta ja sen lisäksi tarjolla on useita blogeja.

  Miten minusta tuli asuntosijoittaja? Olin juuri lukenut Terhi Majasalmen kirjan Totuus taloudestasi ja olin aktiivisesti ryhtynyt miettimään palkkatuloni lisäksi passiivisia tulonlähteitä. Koska minulla ei ollut suuria säästöjä eikä siis käteistä, jolla ostaa osakkeita muuta kuin pieniä määriä kerrallaan, täytyi omaisuuslajin olla jotain muuta. Sijoitusasunto tuntui järkevältä vaihtoehdolta, sain halpakorkoista lainaa (other people’s money) tekemään työtä minun puolestani. Omistusasuntoni toimi lainan vakuutena, enkä laittanut ensimmäiseen sijoitusasuntooni omaa rahaa ollenkaan. Muutaman vuoden sisään olen hankkinut neljä sijoitusasuntoa, sekä laittanut myös oman asuntoni vuokralle.

  Asuntosijoittaminen on mielenkiintoinen omaisuuslaji. Parhaimmillaan vuokralaisen ja vuokranantajan välillä on molempia hyödyttävä vuorovaikutteinen suhde. Vuokranantajana koen tuottavani palvelua vuokralaisilleni, en vain omista kiinteistöä, jonka käyttämisestä perin vuokraa. Vuokralaisten ollessa tyytyväisiä, vaihtuvuus on vähäisempää ja vuokramaksukin sujuu yleensä vaivattomasti. Verrattuna pörssiosakkeisiin, sijoitusasunto on toki työläämpi sijoituskohde vaihtuvine vuokralaisineen ja remonttitarpeineen. Kaiken voi halutessaan ulkoistaa vuokralaisen etsimisestä lähtien, jos haluaa ja pystyy siitä maksamaan ulkopuoliselle taholle.

  Voisiko sinustakin tulla asuntosijoittaja? Olet kenties mietiskellyt samoja asioita kuin minä muutama vuosi sitten. Tehdessäsi minkä tahansa sijoituspäätöksen, on sinun hyvä tietää siihen liittyvät riskit. Mitä tapahtuu kassavirrallesi, jos  korot nousevat vaikka 4 %:iin? Tai oletko ottanut vuokratuottolaskelmissasi huomioon taloyhtiön suuret remonttitarpeet? Näihin asioihin on äärimmäisen tärkeää perehtyä ennen päätösten tekemistä. Mikä on suurin esteesi? On hyvä jäsennellä omia ajatuksiaan, ja kun näin on tarpeeksi tehnyt, niin sitten onkin toiminnan vuoro.

  Olemme Varallisuusakatemiassa suunnitelleet juuri sinua varten Asuntopäivän, jossa jaamme kanssasi kaiken käytännössä oppimamme tiedon ja taidon asuntosijoittamisen salaisuuksista. Haluamme valmentaa ihmisiä ottamaan huomioon asuntosijoittamiseen liittyvät riskit, sekä tarjomaan avaimia riskien pienentämiseen. Alennuskoodilla Q8R182GV87 saat päivän 297 euron hintaan, tämä tarjous on voimassa marraskuun ajan. Toivottavasti kohdataan tammikuussa!

  Toivotan sinulle oikein hyvää loppuviikkoa sateisesta säästä huolimatta!

  Mervi Tanskanen on Varallisuusvalmentaja©, asuntosijoittaja, metsänomistaja sekä farmaseutti.