Täytä alla olevat tiedot, olemme sinuun yhteydessä pian

  Nimi

  Katuosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Sähköposti

  Puhelin

  Valitse valmennuspakettisi

  Lisätietoja

  Hyväksyn tietojeni käsittelyn rekisteriselosteen kuvaamalla tavalla.

  Minä haluan vaurastua, haluatko sinä?

  Elämme hyvin kulutuskeskeisessä yhteiskunnassa. Haluamme vaurastua, mutta samalla saada ja kokea kaiken heti – säästäminen ei kuulu kuvioon. Se on vähän niin kuin noloa… Eikö säästäminen ja kituuttaminen ole eläkeläisten puuhaa? Sitä paitsi, minä haluan elää nyt, enkä vasta sitten eläkeiässä!

  Perhetragediani jälkeen päätin 2010, että minusta tulee taloudellisesti riippumaton. Halusin olla vapaa kaikista työhön sitovista kahleista, jotta voisin viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Lähdin selvittämään, mitä se vaatii ja onko se ylipäätään mahdollista. Vaatiiko sen saavuttaminen vuosikausien kituuttelua, vai pystyisinkö matkan varrella nauttimaan elämästäni lomamatkoineen? Tulin siihen tulokseen, että se on mahdollista jopa minulle (teimme Rahamanissa vlogin aiheesta, jos taloudellinen vapaus aiheena kiinnostaa enemmänkin 🙂 ).

  Miten vaurastua?

  Peruslähtökohta kuitenkin on, että vaurastuminen lähtee todella yksinkertaisesta kaavasta. Tulot ovat suuremmat kuin menot (Tulot > Menot) ja erotus sijoitetaan. Mitä enemmän onnistuu tätä positiivista eroa tulojen ja menojen välille luomaan, sitä nopeammin pystymme vaurastumaan. Tästä Lapset ja raha -blogistani saat erinomaisen työkalun, jolla pystyt lisäämään ja seuraamaan taloutesi hyvinvointia.

  Säästäminen ja sijoittaminen voi toki tuntua hitaalta ja vaikealta tieltä kohti vaurastumista, lisäksi sijoittamisessa on riskinsä, sehän tiedetään… Sijoittamisen gurut sanovatkin monesti, että ei pidä sijoittaa asiaan mistä ei tiedä, se on silloin samankaltaista kuin lottoaminen. Voi tulla jackpotti tai sitten saatetaan menettää kaikki. Toisaalta ymmärtämällä, mihin me sijoitamme, hajauttamalla sijoituksia ja pitkäjänteisellä toiminnalla pystymme näitä riskejä pienentämään huomattavasti.

  Silti sijoittaminen vaatii sitä pääomaa… Voidaanko nopeuttaa matkaa kohti vaurautta jotenkin muulla tavalla?

  Miten nopeutan vaurastumisen prosessia?

  Itse opin vivuista Robert Kiyosakin kirjoittaman kirjan kautta. Vipu voi toimia meidän hyväksi tai meitä vastaan, joten sen käyttöä pitää tarkkaan harkita. Robert puhuu paljon OPM:stä. Nuoruudessa tämä tarkoittu ”omat pullot mukaan” juhliin ;), mutta tässä yhteydessä kyseessä on siis ”other people’s money”, eli muiden ihmisten rahasta. Me voidaan siis hyödyntää muiden rahaa saavuttaaksemme tavoitteemme. Itse en ole uskaltanut hyödyntää lainavipua osakkeiden ostoon, vaikka tiedän, että esim. menestynyt ja osakesijoituksilla vaurastunut Jukka Oksaharju on onnistuneesti tehnyt sen.

  Halusin kuitenkin kiihdyttää vaurastumista, ja päätin tehdä sitä asuntosijoittamisen kautta. Vaikka olin mieheni kanssa säästänyt jo vuosia ja meillä oli ihan kiva pesämuna kasassa, niin kokonaiseen sijoitusasuntoon se ei millään riittänyt. Lähdimme pankin puheille. Kerroimme, että haluamme hankkia sijoitusasunnon ja kysyimme onnistuisiko lainan saaminen siihen. Pystyimme hyödyntämään omistusasuntomme vakuutena ja saimmekin silloin hankittua ensimmäisen sijoitusasuntomme.

  Miten velkavipu toimii?

  Haluan vielä jakaa sinulle esimerkin, miten velkavipu käytännössä toimii. Sovitaan, että olet säästänyt 10 000€ sijoitusasunnon hinnasta ja nyt löytänyt kokonaisuudessaan 100 000€ maksavan sijoitusasunnon (sis. asunnon hinta, mahdolliset remonttikulut ja varainsiirtovero). Asunnon tuottoprosentti on 5%, eli yksinkertaistettuna saat silloin vuokratuloja vuodessa 5000€ kulujen jälkeen (esim. vastike ja lainan korko). (Varallisuusvalmentaja Mervi kirjoitti hyvän blogikirjoituksen samasta aiheesta selkeämillä laskelmilla.)

  Tämä tarkoittaa, että 10 000 €:n säästöillä onnistut saamaan tuottoa ensimmäisenä vuonna 5000€. Tämähän on 50%:n pääomatuotto!! Pääomaveroon pitää luonnollisesti varautua, joten kassavirtasi saattaa olla huikeasti tuotosta huolimatta negatiivinen. Vuokratulot, kun lyhentävät lähinnä sijoitusasunnon 90 000€:n lainaa, eikä välttämättä kauheasti jää käteen.

  Tavoite onkin saavutettavissa!

  Mahdollisista kassavirtahaasteista huolimatta tämä ajatus velkavivun hyödyntämisestä kuitenkin kiehtoi todella paljon ja laskin, että jos saan ostettua 10 kpl 100 000€:n sijoitusasuntoja, niin käytännössä omaa pääomaa tällä kaavalla tarvitsen vain 100 000€. Se on jo sellainen summa, joka on realistisesti säästettävissä pikkuhiljaa, turhia kuluja karsimalla ja lisätulojen kautta.

  Tämän säästön saan aikaiseksi hyödyntämällä aiemmin mainitsemaa työkaluani. Sen avulla ohjaan rahoja sijoituksiin ja näen, mihin rahani kuluu. En halua tinkiä minulle tärkeistä asioista, vaan haluan elää täysillä jo nyt. Kuitenkin, kun pidän tätä isoa tavoitettani mielessäni, niin arjen kuluista löytyy helposti niitä säästön paikkoja, jotka eivät ole pitkällä tähtäimellä minulle niin tärkeitä. Teemme joka päivä valintoja siitä, elämmekö nyt tulevaisuuden kustannuksella vai ei.

  Nina Nordlund on Lapset ja raha -bloggaaja, sijoittaja, varallisuusvalmentaja®, rahamania vloggaaja ja podcastin pitäjä

  Touko- ja kesäkuun ajan tarjoamme Taloutesi Supersparraus -valmennusta, jossa hiotaan taloutesi huippukuntoon. Pakettiin kuuluu kaksi valmennuskertaa (1,5 tuntia + 45 min) joko kasvotusten, puhelimitse tai Skypellä sekä ennakko- ja välitehtävät. Valmennuspaketin hinta 470 euroa. Voit varata ajat Paulalle, Sannalle, Katille, Unnalle, Merville, Ninalle ja Tellulle. Voit varata valmennuksen lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@varallisuusakatemia.fi ja kertomalla kenen valmentajan kanssa haluat lähteä kohti vauraampaa tulevaisuutta. Lisää valmentajista voit lukea täältä.

  Avainsanat: